Kalidu Kulibali (©Reuters)
Kalidu Kulibali (©Reuters)

Kulibali blizu Sitija, trošak za štopere raste na blizu 300.000.000 evra?!

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.07.20. | 12:54

Pep Gvardiola sprema novo osveženje u odbrani

Još i pre nego što je Pep Gvardiola preuzeo kormilo od Manuela Pelegrinija pre četiri godine Mančester Sitiju muku muči sa štoperima. Otkako je Vensan Kompani upao u hronične probleme sa povredama, Sitijeva ulaganja nisu bila samo usmerena na dovođenje njegovog idealnog partnera, već i zamene.

Samo u Gvardiolinoj eri na transfere Ajmerika Laporta i Džona Stounsa utrošeno je preko 120.000.000 evra, a zajedno sa Pelegrinijevim “izumima“ Nikolasom Otamendijem i Elijakimom Mangalom taj trošak ide na više od 200.000.000 evropskih novčanica! I opet nije uspeo da sastavi kršten štoperski tandem, prvenstveno jer je Fernandinjo često morao da se povlači u poslednju liniju u nedostatku dobrih rešenja. A, da ne trošimo još redove na bekove i njihove cene...

Izabrane vesti

Pep Gvardiola je za ovo leto spremio novo osveženje u odbrani, a Siti planira novo astronomsko ulaganje baš na poziciji u srcu odbrane. Prema saznanjima novinara Dankana Keslsa, Siti je na pragu kupovine Kalidua Kulibalija, koji bi zajedno sa Laportom trebalo da predstavlja stub Sitijeve odbrane zajedno sa Laportom.

Napoli je nadomak kupovine supertalentovanog Viktora Osimhena iz Lila za, prema nekim navodima, preko 65.000.000 evra, pa bi Kulibali praktično poslužio da finansira ovaj transfer. Poznato je da je kontroverzni vlasnik Napolija Aurelio de Laurentis za Kulibalija nadenuo cenu od preko 100.000.000 evra, ali Kesls tvrdi da bi u trenutnoj situaciji na tržištu pristao i na sumu između 70.000.000 i 75.000.000 evra, što bi bilo dovoljno da se pokrije Osimhenov transfer, uz dovođenje još jednog štopera u sistem. Navodno, to bi trebalo da bude njegov saigrač iz Lila Gabrijel (22) koji se dobro pokazao u opremi Doga, a osim toga poseduje dobre fizičke kvalitete i zna sa loptom.

E sad, ni Siti ne može da povuče ovako skup potez bez da proda ono što ima u svojim redovima. Pep je spreman da niz vodu pusti Džona Stounsa pošto je trenutno u njegovim planovima tek peta opcija, iza Laporta, mladog Erika Garsije, Otamendija i Fernandinja. Everton je pokazao interesovanje da vrati Stounsa, a pominje se suma od 50.000.000 evra, što bi značajno umanjilo Sitijeve troškove za Kulibalija. S tim što bi Siti praktično morao da dovede još jednog štopera, jer se poslednjih dana glasno priča o Otamendijevom odlasku u Betis kod Pelegrinija. Mogućnost bi mogao da bude i mladi Tosin Adarabiojo koji je na pozajmici u Blekburnu blistao poslednjih meseci. 



tagovi

Kalidu KulibaliLetnji prelazni rok 2020Džon Stouns

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara