Kalidu Kulibali (©reuters)
Kalidu Kulibali (©reuters)

Kulibali i Siti – baš je vruće! Plata 50.000.000 evra, razlika za obeštećenje manja od 10.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.08.20. | 09:35

Sve smo bliži još jednom astronomskom transferu

Može Kalidu Kulibali da se pohvali u društvu i familiji da je kupio stan u ekskluzivnom delu Pariza i da je na njega potrošio 4.000.000 evra, ali njegova sledeća stanica izvesno će biti – Mančester!

Nepunih mesec dana pošto se sa Ostrva prvi put začulo da je Kulibali zaista blizu selidbe na Etihad i tačno dve sedmice pošto je Natan Ake stigao iz Bornmuta za 40.000.000 evra, Mančester Siti i Napoli su na korak do totalnog dogovora i još jednog astronomskog transfera.

Izabrane vesti

Italijanski transfer guru Nikolo Šira tvrdi da je razlika između Sitijeve ponude i potraživanja Napolija manja od 10.000.000 evra. Siti zasad stoji na 70.000.000 evra, plus bonusi, dok Aurelio de Laurentis traži 80.000.000 evra da bi pružio ruku. To je praktično minorna stvar, gledajući koliko Siti želi Kulibalija kao partnera Ajmeriku Laportu.

U ime Mančester Sitija pregovara jedan od najmoćnijih agenata na planeti, Fali Ramadani, koji je za svog klijenta dogovorio fantastične uslove – ugovor na pet godina i platu od 10.000.000 evra po sezoni. Ovo je zaista pravi džekpot, ako se uzme u obzir da je Kulibali pre dva meseca napunio 29 godina i da bi imao 34 kada mu se završi ovaj ugovor. Svakako, Kulibali će u Sitiju imati za 40 odsto veću platu nego u Napoliju, što je izuzetna povišica u ovim vremenima...

Međutim, Napoli nema nameru da pusti Kulibalija sve dok ne bude doveo odgovarajuću zamenu. Kao takav je još od ranije etiketiran Gabrijel Magaljaes iz Lila, oko kojeg Napoli i Arsenal nedeljama unazad vode pravi mali rat. Pre samo nekoliko dana sve je ukazivalo na to da je Gabrijel izabrao Arsenal jer želi da se oproba u Premijer ligi, ali podno Vezuva ne odustaju i sinoć su dostavili novu ponudu koja uključuje, kako tvrdi Đanluka di Marcio, veliku platu. Arsenal je navodno izgubio prednost koju je imao posle odlaska Raula Sanljeija s direktorske pozicije na Emirejtsu, što je značajno usporilo pregovore s Lilom. Od tada se ponovo uključio Napoli i sada ima šansu da zatvori posao.

Bez Gabrijela, ili druge adekvatne zamene, nema ni Kulibalija u Sitiju. Sada je sve na Lilu i njegovom štoperu. 



tagovi

Kalidu KulibaliGabrijel MagaljaešLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara