Ronald Kuman (©Reuters)
Ronald Kuman (©Reuters)

Kuman imao sastanak sa Laportom - traži poverenje, ali da li ga je zaslužio?

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.05.21. | 11:48

Veliko je pitanje hoće li Holanđanin biti na klupi Barselone i naredne sezone

Ako ne pobedi u obe preostale utakmice, Barselona će ove sezone imali najlošiji bodovni saldo u poslednjih 13 godina, kada je završila kao treća u Primeri sa 19 pobeda, 10 remija i devet poraza. Ukupno - 67 bodova. Trenutno je na 76 (23 pobede, sedam remija, šest poraza), a sa šest bodova u duelima protiv Selte i Eibara izjednačila bi prošlosezonski učinak.

18.30: (1,28) BARSELONA (6,00) SELTA (9,50)

Izabrane vesti

Tada su Katalonci prošli kao drugi kroz cilj, dok su trenutno treći na tabeli. Imaju i dalje teoretsku šansu da se domognu titule, ali svestan je i sam Ronald Kuman da je takav epilog ravan čudu jer su potrebni kiksevi i Atletiko Madrida (četiri boda prednosti) i Real Madrida (dva boda više). Potvrdio je to u razgovoru sa španskim novinarima.

"Mislim da je važno verovati i nadati se. Znamo da su nam šanse jako male, ali ako i dalje postoji mogućnost, na vama je da pobeđujete i čekate", probao je da Holanđanin da ostane optimista, mada je posle poraza od Granade (1:2), a onda i dva uzastopna remija (0:0 sa Atletikom i 3:3 sa Levanteom) postalo jasno da će Katalonci morati da se zadovolje samo direktnim plasmanom u Ligu šampiona.

Iako Kuman kao pozitivno ističe to što je njegov tim uspeo da nadoknadi dvocifrenu prednost Atletika, treba imati u vidu je Barselona razočarala svaki put ove sezone kada je bilo bitno. U četiri utakmice sa madridskim rivalima ima tek jedan bod iz pomenutog remija sa Atletikom. Bolno je eliminisana i iz Lige šampiona, u osmini finala posle ukupnih 5:2 za PSŽ.

"Nismo se predali u Primeri. Ako analizirate sezonu, videćete da smo nadoknadili 13 bodova zaostatka, u šta smo uložili mnogo napora. Real i Atletiko su, takođe, gubili bodove, ali istina je da smo protiv Granade propustili veliku priliku", morao je da prizna holandski trener.

Ne želi Kuman da sezonu na izmaku nazove neuspešnom jer je Barselona osvojila Kup kralja, međutim, samo laik bi poverovao da je to trofej koji zadovoljava ambicije Đoana Laporte. Već ga je predsednik zvao na sastanak, a veliko je pitanje hoće li ga ostaviti na klupi za narednu sezonu. Pojedini mediji pišu da je Barselona kontaktirala odlazećeg trenera Bajern Minhena, Hansija Flika, mada bi dolazak Nemca bio ravan senzaciji pošto je već viđen kao naslednik Joakima Leva u nacionalnom timu svoje zemlje.

Holanđanin tvrdi da na dvoipočasovnom ručku sa predsednikom, koji se dogodio u četvrtak, njegov status nije rešen.

"Analiziraćemo celu sezonu kada bude završena. Razočarani smo, bili smo u prilici da osvojimo prvenstvo. Za trenera je važno da ima poverenje kluba i ja želim da nastavim ukoliko je to slučaj. Srećan sam u Barseloni, ali jasno je da ima mnogo prostora za napredak. Put se ne završava ove sezone, ima stvari koje treba poboljšati, ali pričaćemo ponovo na kraju sezone. U poslednje dve nedelje situacije ja od perfektne postala katastrofalna, a ja ne mislim da je to fer", istakao je Kuman.

Mnogo turbulencija bilo je na Nou Kampu ove sezone, od Mesijevog zahteva za odlaskom, preko predsedničkih izbora do povratka u trku za titulu i sunovrata u finišu sezone. U najvažnijim utakmicama ekipa je razočarala. Da li je do Ronalda Kumana ili nedovoljno kvalitetnog igračkog kadra, odlučiće Đoan Laporta i njegovi najbliži saradnici.


tagovi

Ronald KumanBarselonaĐoan Laporta

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara