Marten de Ron (©Reuters)
Marten de Ron (©Reuters)

Kuman produžio listu želja od nula evra, vezni koga zna iz Holandije

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.12.20. | 13:18

Samo moraju da se ispune određeni uslovi

Posle godina šepurenja na fudbalskom tržištu i razbacivanja novca Barselona je u jeku pandemije virusa korona pala na najniže grane. Novca ne da nema za transfere, nego je do pre nekoliko dana bilo otvoreno pitanje da li će klub u stečaj zbog silnih dugovanja. Uspela je tehnička uprava da dogovori odlaganje isplaćivanja preko 170.000.000 evra na ime plata i bonusa za naredne četiri godine, ali to ne znač ida je Barselona uplovila u mirnu luku. Daleko od toga.

Slikovito je prvi čovek tehničke uprave Karles Tuskets objasnio koliko je loša situacija u klubu i jasno poručio Ronaldu Kumanu da je dovođenje novih igrača ove zime moguće samo pod uslovom da klub prethodno proda nekog iz trenutnog sastava. Nije pomoglo ni to što se Kuman odrekao dela plate unapred, iako mu pogled na sastav ne uliva mnogo poverenja.

Izabrane vesti

Zbog silnih povreda Kuman praktično nema pravog štopera u timu, Mančester Siti i dalje ne popušta ni za pedalj u pregovorima za Erika Garsiju, iako će na leto biti slobodan igrač. Jedna od ideja bila je da se ove zime pojuri kraktoročno rešenje, ali se nekadašnji selektor Holandije nada da će bar malo da se popravi finansijska situacija i tako dobije mogućnost da dovede štopera po želji već u prvom mesecu naredne godine.

Garsija je i dalje prva ideja, ali postoji verovanje da če Mančester Siti ostati nepromenjivog razmišlja kao, primera radi, Lion sa odlaskom Memfisa Depaja koga prvi čovek kluba Žan Mišel Ola neće pustiti sve do leta, uz sav rizik da svog kapitena izgubi bez centa obeštećenja. Bez obzira na sve, Ronald Kuman je dodao još jedno ime na listu želja za nula evra. Radi se o defanzivnom vezisti Martenu de Ronu.

Atalantin fudbaler jedan je od mnogih koji će od 1. januara moći da pregovara sa drugim poslodavcima o besplatnom transferu na leto, ali u Barseloni razmišljaju kako da nagovore čelnike tima iz Bergama da ga puste već na zimu i pojača konkurenciju u veznom redu. To neće biti nimalo lak posao jer je De Ron redovan prvotimac kod Đan Pjera Gasperinija, bez obzira što mu je ostalo malo manje od sedam meseci ugovora.

De Ron i Kuman se dobro poznaju iz holandske reprezentacije, tako da je bivši selektor Lala dobro upoznat s njegovim kvalitetima. Bez obzira na sve Mundo Deportivo tvrdi da bi transfer De Rona svakako bio uslovljen odlaskom nekog iz trenutne postave Barselone, jer tehnička uprava ne namerava da odobri nijedan transfer koji bi dodatno mogao da ugrozi egzistenciju kluba, a pogotovo nabilo novi teret na leđa novog predsednika.

Podsetimo, izbori u Barseloni zakazani su za 24. januar i biće održani na deset lokacija - po pet u Kataloniji i ostatku Španije.



tagovi

Marten De RonZimski prelazni rok 2021Atalanta

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara