Ronald Kuman (Foto: Reuters)
Ronald Kuman (Foto: Reuters)

Kumana čuvaju ugovor i teška finansijska situacija na Kamp Nou: Uz otkaz bi mu sledovalo 13.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.09.21. | 15:24

Holanđanin zbog Barse ostao kratak za 6.000.000 evra, ali se i obezbedio

Ne smiruju se turbulencije u Barseloni. Teška finansijska situacija oborila je klub na leđa, predsednik Đoan Laporta i njegovi saradnici se trude da je ne dotuče. Morali su da se pozdrave sa Lionelom Mesijem kako bi klub živeo, ali početak nove ere ne deluje obećavajuće. Prvi je na udaru trener Ronald Kuman, ali kako stoje stvari, neće Holanđanin skorije napustiti klupu Blaugrane.

21.00: (1,33) Barselona (5,90) Granada (9,50)

Izabrane vesti

Naime, kako RMC Sport prenosi navode pojedinih katalonskih medija, Barsa bi Holanđaninu morala da isplati 13.000.000 evra na ime odštete u slučaju prevremenog prekida saradnje. Vezan je Kuman ugovorom za klub do kraja sezone, uz mogućnost da se saradnja produži na još godinu dana. Čak se i u tom slučaju obezbedio bivši holandski selektor. Ukoliko po isteku dvogodišnje saradnje ne dobije produžetak, klub će biti dužan da mu isplati 6.000.000 evra.

S ozbirom da je Barsa obelodanila dugove u visini od 1.300.000.000 evra, jasno je da ne može sebi da priušti da ostane i bez 100 puta manje brojke, jer bi svaki takav rashod predstavljao korak unazad u borbi za izlazak iz krize. Zato se čini da će Kuman ostati na klupi, makar do kraja takmičarske godine.

Kuman je inače morao iz svog džepa da izvadi 6.000.000 evra kako bi se priključio Barseloni i ostvario san. Toliko je bilo neophodno uplatiti Fudbalskom savezu Holandije za prekid saradnje, s obzirom da je ponuda sa Kamp Noua stigla dok je bio na klupi Oranja. Upravo zbog toga je i umetnuo pomenutu klauzulu u istoj visini, s tim što bi Barsa u slučaju prevremenog raskida morala da mu isplati i sumu u visini jednogodišnje plate (oko 7.000.000 evra). Otuda pomenutih 13.000.000.

Pisali su katalonski mediji da odnosi između prvog čoveka kluba i šefa struke nisu sjajni. Laporta i Kuman to ne žele da priznaju. Trener je pred utakmicu sa Granadom (21.00) istakao da se ne brine za svoju budućnost.

"Jedina stvar koju mogu da uradim je da mislim o igri, o timu. Druge stvari nisu u mojim rukama. U Barsi sam par godina i znam da se na kraju računaju samo rezultati. Ne bojim se za svoju budućnost. Na kraju je odluka na predsedniku".

Kako stoje stvari, Barsa je u pat poziciji. Zbog problema ekonomske prirode, moraće da istrpi probleme na terenu i nada se boljim danima. Povrede se gomilaju, a svaki naredni kiks biće mnogo teže preboleti od prethodnog...


tagovi

BarselonaRonald KumanĐoan Laporta

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara