Valjeho, Hila, Čust (Foto: Reuters, Twitter)
Valjeho, Hila, Čust (Foto: Reuters, Twitter)

Kunde i Tores će morati da sačekaju lepša vremena: Ančeloti štopera traži u svojim redovima

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 21:02

Trojica kandidata figuriraju za mesto četvrtog štopera u narednoj sezoni

Godinama unazad Serhio Ramos i Rafael Varan bili su nezamenljivi u srcu Realove odbrane. U kratkom periodu madridski klub bi mogao da ostane bez obojice. Bez kapitena je već ostao, dozvolio je da mu istekne ugovor i ode u Pari Sen Žermen, a u svakom trenutku se očekuje i ponuda Mančester Junajteda za Varana. A ako i Francuz ode, Karlo Ančeloti će ostati sa samo trojicom centralnih defanzivaca – Davidom Alabom, Načom i Ederom Militaom.

Ipak, iako su u klubu svesni da bi trebalo da pojačaju srce odbrane, delikatna ekonomska situacija im ne dozvoljava da to i učine, pa će Žil Kunde i Pau Tores, koje sportski sektor vidi kao dugogodišnja rešenja, morati da sačekaju neka lepša vremena.

Izabrane vesti

Do tada će, piše madridski AS, Ančeloti će morati da se osloni na ono što ima u svojim redovima. U njima iskusni stručnjak ima još trojicu kandidata – Viktora Čusta, Marija Hila i Hesusa Valjeha.

Prema pisanju madridskog lista, favorit, barem u ovom trenutku, da popuni poziciju četvrtog štopera je Čust (21). Viktor je prethodne sezone sakupio 214 minuta kod Zinedina Zidana i sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio Kastilju kad god ne bi dobio poziv francuskog stručnjaka. Nema karakterističnu štopersku građu i ne karakteriše ga duel igra, već mogućnost da čita protivničku igru. Pritom je dobar na lopti i sposoban da uputi dobar pas, a može da odigra na obe strane u srcu odbrane, ističe AS.

Sa Valjekom su sve opcije otvorene. Da mu u klubu veruju pokazali su još pre dve sezone, kada su sa 24-godišnjakom produžili ugovor do 2025. godine, međutim, ne isključuju Blankosi ni mogućnost prodaje ukoliko dođe dobra ponuda. Iza sebe ima dobru sezonu u Granadi, za koju je odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima, ali je u velikom minuusu u odnosu na protivkandidate, jer će zbog Olimpijskih igara propustiti pripreme sa klubom.

Poslednji od pomenute trojice, Hila, promenio je status od Ančelotijevog dolaska. Zimus je imao ponudu Sasuola, početkom leta ponovo bio na izlaznim vratima, ali je italijanski stručnjak stopirao njegov odlazak. Ančeloti je pogledao nekoliko njegovih utakmica iz prošle sezone, pročitao izveštaje skauting službe i na osnovu svega što je video zatražio da ostane. U Kastilji će kod Raula igrati vrlo bitnu ulogu, ali bi konačno mogao da debituje i za pri tim.

Audicija može da počne.


tagovi

Hesus ValjehoReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara