Rafinja i Kunde (©Reuters)
Rafinja i Kunde (©Reuters)

Kunde negirao da postoje nesuglasice sa Ćavijem: Nijednog trenutka nisam tražio da odem iz Barse

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.23. | 19:38

Sva je prilika, ostaće na Nou Kampu

Kada je Barselona angažovala Žila Kundea i Sevilji uplatila 50.000.000 evra kao kompenzaciju za transfer, mnogi su videli Francuza kao jedan od dva potporna stuba u srcu odbrane. Ćavi je prilikom razgovora sa igračem izneo ideje i rekao da ga vidi kao štopera, ali bezmalo celu prvu sezonu igrao je na poziciji desnog beka.

Španijom je odjeknula vest da je francuski defanzivac izrazito nezadovoljan zbog toga, da se oseća prevarenim, pa čak i da želi da ode. Jer, ono što mu je prezentovano nije ispunjeno. Ronald Arauho i Andreas Kristensen činili su štoperski tandem, Žil Kunde krpio je rupu na desnom beku i to ga je frustriralo. Ali, kako sada stvari stoje, Francuz neće napustiti Kamp Nou.

Izabrane vesti

Žil Kunde se oglasio na društvenim mrežama i opovrgnuo da postoje nesuglasice sa Ćavijem, te da je zatražio transfer.

„Nijednog trenutka nisam zatražio da odem, tako da ne idem nigde“, napisao je Francuz.

Bar privremeno stavio je tačku na priče o odlasku iz Barselone, ali je upitno kakva mu je budućnost u klubu. Ronald Arauho je zacementirao svoju poziciju, jedno štopersko mesto zasigurno će pripadati njemu i naredne sezone. Andreas Kristensen imao je prednost u odnosu na Žila Kundea i Erika Garsiju, a uskoro se očekuje da Blaugrana ozvaniči Injiga Martineza.

Katalonski klub aktivno radi na dovođenju Baska, ali i rešavanju najvećeg problema – pozicije desnog beka. Razmatraju na Kamp Nou šta im je najisplativije, kako da dobiju na kvalitetu i ne prođu papreno. Za sada su u najužem krugu dva imena: Huan Fojt i Žoao Kanselo. Insistira Ćavi na angažovanju igrača kraj desne aut-linije i stigne li, definitivno Žil Kunde neće morati da igra na mestu koje mu nije primarno.

Jedino što kao štoper neće moći ni da računa na broj minuta koji je sakupio u tekućoj sezoni. Moraće da deli minutažu sa Andreasom Kristensenom, Erikom Garsijom i verovatno Injigom Martinezom. Previše igrača za jednu poziciju... 


tagovi

Žil KundeBarselonaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara