Kristijan Pavon (©Reuters)
Kristijan Pavon (©Reuters)

Kup Argentine je šansa za Boku, Batalja ne zna za poraz na klupi velikana

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.09.21. | 23:15

Na neutralnom terenu u Santijago del Esteru, tim iz Buenos Ajresa dočekuje Patronato u četvrtfinalu najmasovnijeg takmičenja

Teško će Boka juniors da odbrani titulu u šampionatu Argentine. Posle 12 kola ima osam bodova manje od lidera Taljeres Kordobe, šest od ljutog rivala River Plejta. Ispao je slavni klub već u osmini finala Kopa Libertadores od brazilskog Atletiko Mineira, pa tim s Bombonjere najveće izglede za trofej ima u Kupu Argentine. Rival četvrtfinalu noćas (02.30) je Patronato. Meč se igra na neutralnom terenu u Santijago del Esteru.

River je u prethodnoj rundi eliminisao gradskog rivala River Plejt posle bolje izvođenja jedanaesteraca. Boka je prošlog meseca smenila iskusnog stručnjaka Migela Anhela Rusa. Komandu je preuzela klupska legenda Sebastijan Batalja kao privremeni stručnjak. On je preporodio velikana, šest utakmica je bez poraza u Ligi profesional (četiri pobede i dva remija). Proteklog vikenda, tim s Bombonjere je slavio u Tukumanu protiv Atletika sa 2:1. Golove za velikana postigli su Lopez i Montes.

Izabrane vesti

02.30: (1,53) Boka juniors (3,45) Patronato (7,25)

Boka ima problem sa realizacijom ove sezone. Nema više legende kluba Karlosa Teveza, Ramon Abila je otišao u MLS-u protekle zime, a nema u timu dugo ni Kolumbijca Sebastijana Vilje. Na 12 utakmica, slavni klub je postigao samo 10 golova. Doduše, i ne prima mnogo pogodaka, samo osam, ali je to slab učinak za tim koji brani krunu u Argentini.

Boka je osma u prvenstvu Gaučosa, dok je Patronato tek na 16. poziciji sa 15 bodova, a tri meča u nizu nije slavio.

Kada igraju ovi timovi ne dolazi veliki broj pogodaka. Na svih šest utakmica u prethodne četiri godine dolazio je tip 0-2 gola. U poslednjem odmeravanju snaga ovih timova u Ligi profesional krajem avgusta, Boka je dobila Patronato sa 1:0 golom mladog 20-godišnjeg napadača Luisa Vaskeza, koji je trenutno prvi izbor Batalje u špicu. Plavo-žuti su dobili četiri od pet prethodnih mečeva protiv tima iz Parane.

--------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

KUP ARGENTINE

OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Sreda

Godoj Kruz – Rasing u toku

ČETVRTFINALA (NEUTRALNI TEREN - SANTIJADO DEL ESTERO)

Četvrtak

02.30: (1,53) Boka juniors (3,45) Patronato (7,25)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaBoka juniorsPatronatoKup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara