Kup Brazila: Flamengo jednom nogom u finalu, Korintijans u 90. minutu do 2:2 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.08.22. | 04:42

Sao Paulo nije imao snage za više od časnog poraza...

Teško će Flamengo nazad u borbu za titulu - devet bodova prednosti što je Palmeiras stekao pa pre nekoliko dana odbranio u međusobnom duelu deluju kao nedostižan kapital - ali zato je finale kupa na dohvat ruke učenicima Dorivala Žuniora. Prvo za najpopularniji klub Brazila u poslednjih pet godina u kom će Mengao imati šansu da dođe do četvrtog trofeja u ovom takmičenju. I sve to kao rezultat prvog polufinalnog susreta protiv Sao Paula na Morumbiju koju je tim iz Rija dobio sa 3:1.

Solidno su se momci Rožerija Senija suprotstvaili favorizovanom rivalu, nakon što je Rodrigao Nestor u 79. minutu smanjio na 1:2 probudili nadu domaćih navijača da bi mogli neporaženi da izađu iz ovog okršaja, ali u sudijskoj nadoknadi Everton je postigao i treći pogodak za goste čime je putnik u finale praktično odlučen.

Izabrane vesti

Flamengo je poveo golom Žoaa Gomesa u 12. minutu, dok je na 2:0 povisio Gabrijel Barbosa sredinom drugog poluvremena. Domaćin se probudio u nastavku, na momente bio bolji, uspeo da dođe do tog počasnog gola, ali ne i do izjednačenja.

Mengao je potvrdio klasu kad je bilo najvažnije...

Fluminense je dva puta vodio protiv Korintijansa, postizao golove u pravi čas, u uvodnim minutima prvog i drugog poluvremena, imao mnogo više povoljnih prilika, međutim gosti mnogo zadovoljniji napuštaju čuvenu Marakanu.

Uputili su dve lopte u okvir gola i obe su završile iza leđa Fabija. Posebno je ta druga šokirala domaći tim i navijače Flua, jer igrao se 90. minut utakmice. U junaka je izrastao snalažljivi Rožer Guedeš.

Pogotke za Fluminense postigli su Ganso u 4. minutu sa bele tačke, odnosno Džon Arijas na samom startu drugog dela.

Revanš utakmice na programu su 15. i 16. septembra.

BRAZIL, KUP - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Četvrtak

Fluminense - Korintijans 2:2 (1:1)

/Ganso 4pen, Arijas 46 - Renato Augusto 23, Guedes 90/

Sao Paulo - Flamengo 1:3 (0:1)

/Nestor 79 - Žoao Gomes 12, Barbosa 67, Everton 90+4/


tagovi

Kup Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara