Kup Dijego Armando Maradona: Prva grupa duplo jača od druge

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.12.20. | 04:54

Boka - River u četvrtom kolu...

Izvučeni su parovi za drugu, šampionsku fazu prvog izdanja Kupa Dijego Armando Maradona koji je usled prekida šampionata Argentine neka vrsta "prelazne faza" do početka novog prvenstva, čiji je start predviđen za mart. Nedugo pošto su Argentinos Juniorsi postali poslednji, 12. učesnik završnice takmičenja, saznali smo da ćemo u istoj grupi gledati River Plejt i Boku Juniors.

Nema sumnje da je A grupa daleko jača, pošto su u njoj pored dva najveća argentinska kluba još pomenuti Juniorsi (peti tim Argentine u momentu kad je liga prekinuta), te sedmostruki šampion Južne Amerike - Independijente. Tu su i Arsenal Sarandi, klub s jednim od najnezgodnijih domaćih terena u Argentini poslednjih godina, odnosno Urakan.

Izabrane vesti

Grupu B čine Kolon, Himnazija, Banfild, San Lorenco, Taljeres i Atletiko Tukuman.

Igra se po jednokružnom sistemu, dakle, po pet kola u obe grupe, s tim što su pobednici grupa u prvoj fazi dobili privilegiju da tri utakmice igraju na domaćem terenu. Boki se ozbiljno posrećilo. Ne samo da ima meč više na Bombonjeri, nego i protiv Rivera igra na svom bunjištu. Taj susret planiran je za 4. rundu...

Podsetimo, pobednici A i B grupe sastaće se u velikom finalu u San Hunau 24. januara, a pobednik će obezbediti plasman u naredno izdanje Kopa Libertadores.


tagovi

ArgentinaDijego Maradona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara