Ramon Sančez Pishuan (©Reuters)
Ramon Sančez Pishuan (©Reuters)

Kvalifikacije za Mundijal poremetile Primeru: Odložene utakmice Sevilja - Barselona i Viljareal - Alaves

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.09.21. | 14:35

Igrači će imati vremena da se odmore i pripreme za evropske izazove naredne sedmice

Na Ramon Sančez Pishuanu u subotu je trebalo da se igra derbi kola, u udarnom, večernjem terminu. Prvi veliki ispit za Sevilju, duel sa Barselonom, odložen je. Viši sportski savet doneo je odluku da se taj meč, kao i Viljareal – Alaves pomeraju, a datum će naknadno biti utvrđen.

U centru pažnje našao se KONMEBOL. Razlog zašto je su dva meča španske Primere otkazana je što klubovi imaju nekoliko fudbalera sa tla Južne Amerike, koji su sa nacionalnim timovima i prekasno bi se vratili da bi mogli da konkurišu za sastav.

Izabrane vesti

Zbog toga su dve utakmice odložene, igrači će imati vremena za odmor i oporavak, neće im kvalifikacije za Svetsko prvenstvo “izaći na nos”. Takođe, Barselona, Sevilja i Viljareal će na taj način doviti više vremena za pripremu evropskih utakmica.

Sva tri španska kluba nastupaju u Ligi šampiona. Barselona će igrati protiv dužnika minhenskog Bajerna, Sevilaj ukršta koplja sa Salcburgom, a Viljareal sa Atalantom.

Da nije došlo do odlaganja, najviše bi bila pogođena Sevilja. Andalužani bi u derbi ušli kratki za Argentince Papua Gomeza, Gonzala Montijela i Markosa Kunju.



tagovi

ŠpanijaPrimeraBarselonaSeviljaViljarealAlaves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara