Navijači Argentinos Juniorsa (©AFP)
Navijači Argentinos Juniorsa (©AFP)

La Paternal guta rivale: Argentinos Juniors maksimalan kod kuće

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.03.24. | 23:03

Neka se čuva Rosario Sentral u poslednjem duelu 11. kola Liga kupa Argentine

Posle uspešno obavljenih zadataka u Kupu Argentine, Argentinos Juniorsi i Rosario Sentral vraćaju se obavezama u Liga kupu, gde će međusobno odmeriti snage u sklopu 11. kola. Utakmica je na programu noćas sa početkom od 01:15 časova po srednjoevropskom vremenu na stadionu Dijego Armando Maradona.

Argentinos Juniorsi do ovog duela dolaze posle pobede od 2:1 u Kupu protiv Himnasije iz Tiro de Salte, u meču u kojem su se i pored brojčane prednosti više od 70 minuta dobrano namučili da eliminušu drugoligaša. S druge strane, Rosario Sentral je takođe napredovao u Kupu, ali posle penala, pošto je u 90 minuta bilo nerešeno 1:1 protiv Daglasa Hejga iz Pergamina.

Izabrane vesti

Sastav iz La Paternala, jednog od centralnih krajeva Buenos Ajresa, trenutno je prvi tim van zone plej-ofa i zauzima peto mesto u Grupi A sa 18 osvojenih bodova, ali veoma je blizu prvoplasiranog. Njihova udaljenost do vodećeg mesta koje trenutno pripada River Plejtu, iznosi tri boda, a samo je jedan ispod Barakas Sentral, tima koji se nalazi na četvrtoj i poslednjoj poziciji koja zatvara zonu plej-ofa. Eventualna pobeda protiv Rosario Sentrala verovatno bi ih dovela do mesta koja garantuju završnicu takmičenja.

U devet dosad odigranih utakmica imaju pet pobeda, tri remija i dva poraza, uz 17 postignutih i 10 primljenih golova. Međutim, u poslednje tri utakmice proživeli su sve moguće scenarije, od poraza, remija pa do pobede. U poslednjem okršaju na svom stadionu u La Paternalu savladali su Himnasiju iz La Platu sa 2:0, dok su u poslednjem meču remizirala je 1:1 protiv Urakana na strani. Ipak, ono što ohrabruje sastav Pabla Guedea jeste besprekorna kampanja kod kuće.

01.15: (1,90) Argentinos Juniors (3,25) Rosario Sentral (4,00)

Argentinos Juniorsi imaju najbolji učinak na domaćim duelima od svih timova u dosadašnjem toku takmičenja, sa maksimalnom stopom uspeha u vidu pet pobeda u isto toliko utakmica, sa 13 postignutih i samo četiri primljena gola, što ukazuje na veliku mogućnost da i u ovom okršaju protiv ekipe koja je zvanični branilac trofeja iz prethodne sezone, izađe kao pobednik.

Sa druge strane, Rosario Sentral se nalazi na osmom mestu sa 14 osvojenih bodova, pet ispod zone plasmana u plej-of, stoga mu rezultat iz ovog kola može odrediti da li će imati realne šanse da se izbori za plasman u narednu fazu takmičenja. Njihova dosadašnja kampanja broji četiri pobede i četiri poraza, kao i dva remija, uz samo sedam postignutih i 10 primljenih golova. Ovako mali ofanzivni kapacitet je svakako najveći problem koji treba ispraviti u ovom trenutku u sezoni. Ipak, tim Migela Anhela Rusa i kao takav konačno je uspeo da ponovo pobedi u prošlom kolu, posle dva uzastopna poraza, kada je kao domaćin, slavio minimalnim rezultatom protiv Instituta.

Ovoga puta, Nitkovi su ponovo na gostujućem terenu, a tendencija im je reaktivnija igra, sa niskim linijama i oslanjanjem na kontranapade. Igrajući kao gosti ove sezone, Rosario Sentral je izgubio četiri od šest odigranih utakmica, a postigao je samo tri gola. Stoga Argentinos Juniorsi s razlogom u ovaj meč ulaze kao favoriti.

Poslednji okršaj ovih rivala pripao je Rosario Sentralu sa 3:1 na stadionu Hihante de Arojito. Štaviše, u oba duela prethodne sezone Nitkovi su izlazili kao uspešniji tim, ali treba naglasiti i da su oba meča odigrana u Rosariju. Što se tiče njihovog poslednjeg duela na stadionu Dijego Armando Maradona u La Paternalu, odigran je početkom septembra 2022. godine i završen je pobedom domaćeg tima rezultatom 2:1.

LIGA KUP ARGENTINE – 11. KOLO

Petak

Deportivo Rijestra – Independijente 1:0 (1:0)

/Ramirez 17/

Subota

Njuels Old Bojs – Platense 0:0

San Lorenco – Sarmijento 1:0 (1:0)

/Fereira 6/

Rasing – Defensa i Hustisija 1:1 (0:0)

/Kintero 87 – Ramos 62/

Nedelja

Atletiko Tukuman – Rivadavija 2:2 (2:0)

/Akosta 18, Tesuri 33 – Abekasis 71, Sartori 82/

Velez – Insistuto 1:0 (0:0)

/Gomez 81/

Barakas – Urakan 1:0 (1:0)

/Domingez 11/

Godoj Kruz – Tigre 1:0 (1:0)

/Badaloni 25/

River Plejt – Himnasija la Plata 3:1 (1:1)

/Ečeveri 29, Pirez 70, Kolidio 86 – Domingez 11/

Ponedeljak

Banfild – Taljeres 0:0

Estudijantes – Boka Juniors prekinuto

Utorak

Union Santa Fe - Sentral Kordoba 2:2 (2:1)

/Orsini 21, Luna Dijale 41 - Monzon 16, Viganoni 90/

Sreda

01.15: (1,90) Argentinos Juniors (3,25) Rosario Sentral (4,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kup ArgentineArgentinos JuniorsRosarioRosario Sentral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara