Lalatović: Mićin može kao Luka Ilić

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.01.23. | 11:20

Luka u TSC-u igra kao preporođen, a i Petar ima samo 24 godine, to je i dalje onaj igrač koga je Udineze platio 2,5 miliona evra u momentu kada je bio najbolji u našoj ligi”, poručuje Nenad Lalatović

Treću nedelju zimskih priprema broje fudbaleri niškog Radničkog. Još samo nekoliko dana, pa će džombast teren Železničara na stadionu kraj pruge u čairskom parku zameniti za mediteransku klimu Antalije. Nisu samo uslovi u Turskoj ono čemu se fudbaleri raduju, već i brojne kontrolne utakmice, za razliku od napornih treninga u prvoj fazi priprema...

Izabrane vesti

Prenaporno jeste, ali igrači to dobro podnose. U ove dve nedelje najviše smo radili na toj fizičkoj spremi. Posle mesec dana pauze, ne može igrač da se spremi za tri, četiri nedelje. Neophodno je ovih šest i po nedelja, koliko ćemo mi ukupno imati, da bismo dočekali spremni nastavak sezone. Nismo u zavidnoj situaciji, četvrti smo otpozadi, sve ekipe se pojačavaju, da bismo izbegli borbu za opstanak moramo da budemo dobro pripremljeni, da igramo bolje nego što smo igrali, ali i da nam stignu neka pojačanja“-ističe Nenad Lalatović za Mozzart Sport.

Ako se setimo one Lalatovićeve izjave sa prozivke, da bi voleo četiri do pet pojačanja i to do kraja nedelje, uz dve pripremne utakmice pre odlaska u Tursku, mogao bi se izvući zaključak da za sada ne ide sve po idealnom scenariju:   

Novine svašta pišu, ali mi smo za sada doveli samo Vargu i Mićina. Ja želim bar još trojicu, da na svakoj poziciji imamo po dva kvalitetna igrača. Fali nam prekid, visina, snaga, i pozadi i u sredini terena, tako da jurim malo krupnije, agresivnije, snažnije igrače, da bismo mogli da pariramo i u vazduhu. Što se utakmica tiče, hteo sam da odigramo ovde dve 5. i 10. januara, ali nismo uspeli da pronađemo rivale. Sa ovima koji su nam najbliže, Radnikom i Napretkom, igramo već u trećem i četvrtom kolu drugog dela sezone, ovi ostali su već ranije zakazali provere...“-objašnjava Lalatović. 

Kao i bilo koji potez temperamentnog stručnjaka, tako i izbor pojačanja izaziva nekako podeljene reakcije. Dok je mnogima normalno to što želi da sarađuje sa fudbalerima od poverenja, ima i malicioznih komentara na račun tih „ponavljanja“:

Neću da komentarišem druge klubove, ali i oni dovode neke 'svoje'. To su igrači koji su slobodni, treba li da komentarišem igrača koga je Udineze svojevremeno platio 2,5 miliona evra? Igrač takvih kvaliteta treba da igra u Radničkom. Nikola Andrić, na primer, je provereni igrač koga trenutno traže i u Kragujevcu i u Lučanima... Neka mi ti što to kažu dovedu kvalitetnog igrača koji hoće da dođe u Radnički za novac koji mi možemo da im ponudimo, nemam ništa protiv. Ja ne mogu da izmislim nekog Ronalda. Ne može niko da kaže za Mićina ili Andrića da su loši igrači, ili za Drinčića, Crnomarkovića, Pankova, Haskića, sa kojima smo bili vicešampioni. I drugi se pojačavaju, dosta klubova daje puno para.

Slučaj Petra Mićina, ipak, zaslužuje poseban osvrt. Reč je o fudbaleru koga je svojevremeno upravo zajednički rad sa Lalatovićem u Čukaričkom lansirao u Italiju, za ogroman novac za naše prilike, a nakon toga mu je karijera išla samo silaznom putanjom:

Mićin je mlad igrač, kvalitetan, kome treba da se posveti pažnja. On je kod mene bio najbolji igrač lige u tom trenutku, tražili su ga i Zvezda i Partizan, otišao je u Seriju A za velike novce. Nema on 34 godine pa da kažemo da od njega nema ništa. Pogledajte recimo Luku Ilića, kako igra u TSC-u, kao preporođen. Nije se izborio za minutažu u inostranstvu, ali kvalitet niko ne može da mu oduzme. Zašto i Mićin ne bi mogao tako, njih dvojica su skoro pa vršnjaci?

Jesenas je bilo puno reči o Girgiju Papunašviliju. Stigao je na Čair sa zavidnim „si-vijem“, ali i evidentnim viškom kilograma, jedva da je zaigrao na dve, tri utakmice. Imao je ozbiljan razgovor sa Lalatovićem kada je postavljen za šefa stručnog štaba, ali ne vidimo ga na treningu? 

On gotovo da i ne trenira. Papunašvili zaslužuje svaki respekt za ono što je uradio do sada u karijeri, ali, iskreno da vam kažem, ja ne znam da li je sastavio 15 treninga od kada sam ja tu. Evo i sada, počeo je pripreme, pa ga nema 10 dana. Naposletku, sve je na njima. Imaće šest utakmica u Turskoj, svako će moći da se izbori za mesto u timu“-zaključio je razgovor za Mozzart Sport Nenad Lalatović.


tagovi

Nenad LalatovićPetar Mićin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara