Nenad Lalatović (©Starsport)
Nenad Lalatović (©Starsport)

Lalatović šalje Vošu u plej-aut

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.04.22. | 10:40

Kragujevački Radnički će u subotu od 14 časova probati da produži dva superligaška niza, odnosno da nanese Novosađanima šesti uzastopni poraz

Košmarnih mesec dana za Vojvodinu. Krajem februara je delovalo da će Novosađani da se bore sa Čukaričkim za treću poziciju u Superligi Srbije, ali su posle toga vezali neverovatnih pet poraza i sada im visi plasman u plej-of. Imali su sreće u petak da ne pobede ni Napredak, Kolubara ni Mladost, ali sve to će da im bude uzaludno ukoliko u subotu od 14 časova ne budu savladali Radnički u Kragujevcu.

Kao najveća prepreka Lalama – stari znanac. Čovek koji je doneo u klupske vitrine poslednji trofej, Kup Srbije, Nenad Lalatović. Temperamentni stručnjak je na polusezoni preuzeo Kragujevčane od Zorana Milinkovića, a ta promena je donela pozitivnu reakciju: Radnički nije poražen u poslednjih pet kola.

Izabrane vesti

Ne samo da više nije ubedljivo poslednji na tabeli, već i ima priliku da se kroz plej-aut izbori za neku respektabilnu poziciju, dalje od zone ispadanja.

U goste nam dolazi klub sa velikom tradicijom za koji me vežu posebne emocije, s obzirom na ostvarene rezultate i osvojen trofej u finalu Kupa Srbije. Vojvodina je odlična ekipa, sa dosta kvalitetnih pojedinaca u svojim redovima, koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. To je ekipa koja ukoliko ima svoj dan, može da pobedi bilo koji tim u ligi. Zbog toga od mojih igrača očekujem da sutra budu maksimalno koncentrisani, motivisani i odgovorni u izvršavanju svojih zadataka, jer samo na taj način možemo doći do pobede. Iskreno me raduje atmosfera u ekipi i entuzijazam igrača na treninzima, što je jedan od preduslova za pozitivan rezultat u predstojećoj utakmici. Za nas je svaki bod dragocen, tako da bi nas u neku ruku i nerešen rezultat zadovoljio”, rekao je Lalatović.

14.00: (3,70) Radnički Kragujevac (3,30) Vojvodina (2,10)

Nedostajaće domaćinu četvorica veoma bitnih igrača. Voji Ubiparipu je preminuo otac, pa je dobio slobodne dane, Marko Gajić je povređen, a kapiten Aleksandar Varjačić i Miloš Brnović su suspendovani.

Nisu kompletni ni Novosađani. Igor Jeličić neće nastupiti zbog žutih kartona, a Miljan Vukadinović i Uroš Kabić su se razboleli i neizvesno je da li će biti u konkurenciji za tim. Aleksandar Busnić je povređen i svakako neće igrati u Kragujevcu, kao ni Nemanja Čović, koji završava transfer u kinesku drugu ligu.

Za Vojvodinu bi mogao da bude značajan i meč koji je na programu od 18.30 časova. Spartak iz Subotice će u Gornjem Milanovcu morati da ide na pobedu protiv Metalca.

Ukoliko Golubovi uspeju da ostvare taj cilj, a Vojvodina doživi novi neuspeh, prepoloviće se razlika na tabeli između ova dva tima i u poslednjem kolu ove faze Superlige bi Spartak mogao da prestigne Vošu na tabeli. Narednog vikenda će Spartak da dočeka Kolubaru, a Vojvodina Proleter.

Poslednjih desetak dana smo odlično trenirali i mislim da smo spremni za sutrašnju utakmicu. Odigrali smo dve probne utakmice u proteklom periodu koje smo izvanredno odradili i sa puno elana i verom u sebe putujemo u Gornji Milanovac”, kazao je fudbaler Subotičana Miloš Tošeski.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SUPERLIGA SRBIJE – 29. KOLO

Petak

Novi Pazar - Napredak 1:0 (1:0)

/Dimić 18/

Kolubara - Mladost 2:2 (1:1)

/Radovanović 20, Stojanović 59 - Mićević 24, Petrov 68/

Subota

14.00: (1,20) Partizan (6,75) TSC Bačka Topola (14,0)

14.00: (3,70) Radnički Kragujevac (3,30) Vojvodina (2,10)

16.15: (13,0) Radnički Niš (6,25) Crvena zvezda (1,23)

18.30: (2,45) Metalac (3,25) Spartak Subotica (2,95)

Ponedeljak

16.15: (2,00) Voždovac (3,45) Radnik Surdulica (3,80)

18.30: (3,80) Proleter (3,45) Čukarički (2,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Superliga SrbijeRadnički KragujevacSpartak SuboticaFK VojvodinaMetalac Gornji MilanovacMetalacNenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara