Ignasio Keči, fudbaler Lanusa (©Reuters)
Ignasio Keči, fudbaler Lanusa (©Reuters)

Lanus čuva san o tituli

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.11.21. | 23:05

Trećeplasirani tim argentinskog šampionata dočekuje Estudijantes u noći između petka i subote (01.15 časova)

Drugi meč 20. kola argentinskog šampionata jedan je od najatraktivnijih. Lanus će u noći između petka i subote, od 01.15 časova po srednjeevropskom vremenu da dočeka Estudijantes.

Šest kola pre kraja šampionata samo još Lanus može da mašta o tituli i poduhvatu da stigne apsolutnog lidera River Plejt. Treći je na tabeli i zaostaje velikih devet poena.

Izabrane vesti

01.15: (2,20) Lanus (3,35) Estudijantes (3,35)

Za Estudijantes je to teško dostižan cilj, osmi je tek na tabeli sa šest bodova manje od svog narednog rivala. Njemu je preostalo samo da se bori za mesto u Kopa Libertadoresu, ali pre svega mora da izađe iz loše forme.

Odavno Estudijantes nije trijumfovao, punih sedam kola. Remizirao je u tom periodu pet puta, čak četiri rezultatom 1:1. Na svakom od tih sedam mečeva dao je barem po jedan gol, ali ih je isto i primao.

Neće moći Rikardo Zielinski da računa na najjači sastav protiv Lanusa. Zbog povrede je iz konkurencije otpao urugvajski internacionalac Manuel Kastro. Njemu je stradao skočni zglob, pa će svoju poziciju morati da prepusti Matijasu Pelegriniju.

Poslednja tri susreta Lanusa i Estudijantesa su završeni nerešenim rezultatima. U martu prošle godine bilo je 1:1, baš kao i u decembru 2018. Prethodno su odigrali 0:0. Više od dva gola na njihovim susretima nije viđeno još od avgusta 2014. godine, kada je Lanus na svom terenu slavio sa 2:1. Estudijantes nije trijumfovao na poslednjih osam okršaja, a poslednju pobedu u Lanusu zabeležio je 2009. godine.


tagovi

Argentina 1LanusEstudijantes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara