Lautaro odlučio: Barselona ili ništa

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.05.20. | 09:15

Argentinac nema dilemu gde želi da nastavi karijeru, PSŽ i Siti nemaju šta da traže...

Lautarova sudbina uklesana je u kamenu - ako bude napuštao Inter tokom leta, biće to samo zbog Barselone i ni zbog koga drugo!

Transfer saga koja se zakuvava mesecima trebalo bi da dobije svoj završni čin u spektakularnom poslu koji bi mogao da se završi na više načina - Barseloninom aktivacijom otkupne klauzule od 111.000.000 evra ili senzacionalnom trampom igrača u kojoj bi mogao da bude uključen i Juventus!

Izabrane vesti

Katalonski Mundo Deportivo kao glavnu priču ovog jutra donosi informaciju kako je Lautaro Martinez već prelomio u svojoj glavi i odlučio da želi samo i isključivo u Barselonu! U prevodu – Pari Sen Žermen i Mančester Siti se uzalud trude.

Lautarova želja je prilično jasna – želi da naredne godine provede igrajući kraj Lionela Mesija i da peče zanat od Luisa Suareza, pre engo što jednog dana definitivno preuzme njegovo mesto startne “devetke“.


Mesijeva izričita želja je da upravo Lautaro bude Suarezov naslednik u Barseloni, a mladi argentinski golgeter ubrzo je shvatio da mu je stigao poziv koji se ne odbija. Ugledni katalonski dnevnik tvrdi da su razgovori s Lautarovim agentima i čelnicima Intera stidljivo otvoreni početkom godine, ali da su poslednjih nedelja u punom zaletu, s tim što još nedostaje dogovor dve strane. Ipak, kako se moglo čuti, Lautaro je svojim zastupnicima rekao da mu ne donose druge ponude i da će Inter da napusti samo zbog Barselone i ni zbog koga drugog.

PSŽ je imao nameru da krene u ofanzivu na Lautara, ali kako je on odbacio mogućnost transfera u Pariz, Sveci će ipak na kraju aktivirati kupovinu njegovog sunarodnika Maura Ikardija, s tim što će šampion Francuske pokušati da smanji dogovorenu cenu od 70.000.000 evra. Mančester Siti je automatski ispao iz trke onog momenta kada je ozvaničena suspenzija od dve godine na učešće u Ligi šampiona.

Barselona će izvesno da iskoristi opciju plaćanja delimičnog Lautarovog obeštećenja, a Interu će ponuditi da bira između Artura Vidala, Nelsona Semeda, Žuniora Firpa i Žan Klera Todiboa. Ako ne i dvojicu igrača s liste.

Ako Inter proda Lautara, navodno će ići svim silama na potpis Tima Vernera što je zajednička ideja Stivena Žanga i Bepea Marote, mada je teško zamisliti da bi nemački golgeter mogao da odbije Liverpul zbog Nerazura.

Foto: ©Reuters


tagovi

Lautaro Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara