Memfis Depaj (©FC Barcelona)
Memfis Depaj (©FC Barcelona)

Lav je znak: Barselona potpisala Memfisa Depaja na dve godine

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.06.21. | 18:42

Četvrto pojačanje

Memfis Depaj ostvario je životni san da postane fudbaler Barselone!

Samo nekoliko minuta pošto je na društvenim mrežama postavila emotikon lava - Depaj ima istetoviranu glavu lava preko celih leđa -, Barselona je zvanično objavila potpis holandskog reprezentativca na dve godine, iako se inicijalno govorilo o saradnji na tri, pa čak i četiri sezone. Kako se nedavno pisalo, Barselona je odlučila da izmeni ponudu i smanji dužinu trajanja ugovora, s tim da je Depaju pojačala iznos godišnje plate, kako se ne bi ponovio slučaj Žoržinja Vajnalduma. Podsetimo, holandski vezista imao je verbalni sporazum sa Barselonom, ali je zatim izabrao da pređe u Pari Sen Žermen za duplo veću platu od one koja mu je nuđena u Kataloniji.

Izabrane vesti

Najbolji holandski fudbaler na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu četvrto je pojačanje katalonskog giganta posle Serhija Aguera, Erika Garsije i Emersona Rojala. Prema prvim informacijama, Depaj će zarađivati minimalno 5.000.000 evra, uz bogate bonuse, ali sačekaćemo relevantne izvore da potvrde tačnost ove informacije.

Jasno, Depaj je stigao na izričiti zahtev Ronalda Kumana koji je uspeo da preživi i ostane na klupi uprkos teškoj i turbulentnoj sezoni u Barseloni u kojoj je ostavku podnela jedna, a zatim posle izbora došla nova uprava. Novi predsednik Barselone Đoan Laporta ipak je dao poverenje Kumanu i mogućnost da bira pojačanja u skladu s Barseloninim mogućnostima koja nisu prevelika zbog teškog finansijskog stanja uslovljenog pandemijskim stanjem u celom svetu. Zato je, uostalom, Depaj treće pojačanje za koje Barselona nije izdvojila ni evrocent na ime obeštećenja, dok je Emerson plaćen 9.000.000 evra zbog prethodnog dogovora koji je postojao sa Betisom.

Ponedeljak, 18.00: (8,50) Makedonija (5,40) Holandija (1,33)

Depaj se po završetku sezone rastao sa Lionom posle tri godine u kojima je uspeo da vrati karijeru na pravi kolosek posle loših izdanja u Mančester junajtedu. Kako se najavljuje, promocija je zakazana za trenutak kada se EURO bude završio. Depaj je prošao lekarske preglede u trening kampu holandske reprezentacije pod budnim okom Barseloninih doktora. Potom je usledila revizija ugovora, potpis uz prisustvo advokata i agenta, posle čega je dogovoreno da Depaj dres podigne pošto završi reprezentativne obaveze.

Katalonski mediji su solidan prostor dali činjenici da je Depaj ispoštovao reč koju je dao Barseloni kada je završavao ugovor u Lionu. Tačnije, upoređuje se to što je isto učinio Vajnaldum pre odlaska iz Liverpula, ali da je onda istu pogazio i otišao u Pariz. Depaj je takođe imao ponude od najvećih klubova Evrope, čak i sa većim primanjima, ali je on želeo baš na Kamp Nou kako bi obnovio odličnu saradnju sa Kumanom iz reprezentativnih dana.

Kuman je "desetku" Holandije želeo još prošlog leta, s tim što Barselona i Lion nikako nisu mogli da se nađu oko obeštećenja. Tada je još doneta odluka da se sačeka godinu dana. Sada Depaj i Aguero daju ekstrakvalitet napadu Barselone koji je prošle sezone imao dosta muka posle odlaska Luisa Suareza jer adekvatna zamena nije dovedena.

Čeka se još novih potpisa u Barseloni...



tagovi

Memfis Depajletnji prelazni rok 2021Barselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara