Lazar Marković (©Starsport)
Lazar Marković (©Starsport)

Lazar Marković među četvoricom kandidata za igrača kola u LK

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.10.21. | 09:09

Rival mu je i Hari Kejn

Dva gola Lazara Markovića lansirala su Partizan do nove evropske pobede i sada sa šest bodova posle dva kola Lige konferencije sasvim realno izgledaju šanse da crno-beli dočekaju evropsko proleće.

Marković je rešio u Humskoj enigmu zvana Flora (2:0), koja se pokazala boljom nego što je iko očekivao, mada je i Parni valjak igrao slabije nego što su navijači navikli ove sezone, a opet je glatko došao do trijumfa.

Izabrane vesti

Dobio je Marković i malo priznanje za partiju protiv Estonaca. Na zvaničnom sajtu UEFA krilni napadač Partizan kandidovan je za najboljeg fudbalera nedelje ili igrača kola, svejedno, a glasovi navijača će presuditi ko će biti laureat. Pored dva gola, za Lazara je istaknuto i da je imao 76 odsto tačnih dodavanja na meču, što je sasvim dobar procenat za fudbalera kojem su u opisu posla prodori i centaršutevi.

Pored Markovića kandidovana su još trojica igrača, a najveće ime u konkurenciji je Hari Kejn, napadač Totenhema, koji je na utakmici protiv Mure (5:1) postigao het-trik iz tri šuta u okvir gola.

Ostala dvojica takmaca su Rope Riski iz Helsinkija, koji je pobedi svog tima u gostima nad Alaškertom (4:2) doprineo golom i sa dve asistencije, a tu je i Mihael Lang, strelac dva pogotka za Bazel protiv Kajrata (4:2).

Najbolji igrač prve nedelje Lige Konferencije bio je Stipe Perica iz Makabija iz Tel Aviva.

Inače, posle prvog kola takmičenja Rikardo Gomeš je bio kandidat za strelca najlepšeg gola, koji je postigao protiv Anortozisa, ali je nagradu odneo Lorenco Pelegrini iz Rome.


tagovi

FK PartizanLazar Marković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara