(©Reuters)
(©Reuters)

Lazović pušta korenje na severu Italije: Veronu ne interesuju milioni, želi Srbina na duge staze

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.05.21. | 17:31

Dvojac pojačanja iz sezone 2019/20. pred produžetkom saradnje

Godinama unazad Verona je oscilacijama stekla reputaciju jo-jo kluba, ali druga uzastopna godina koju će klub sa severa Italije završiti daleko od zone ispadanja nagoveštaj je ozbiljnih namera rukovodstva. U prilog ambicijama da konačno postane tim sposobniji za više od borbe za puko preživljavanje govori želja da zadrži igrače koji predstavljaju okosnicu tima.

Klub koji je u poslednje dve decenije tri puta ispadao u Seriju B, uoči povratničke godine na elitnu scenu zaoštrio je konkurenciju u igračkom kadru i tačku na sezonu stavio sa devete pozicije, a da prošlosezonski plasman nije puka slučajnost potvrdila je aktuelna sezona u kojoj je Verona veoma blizu da prvenstvo ponovo završi u gornjoj polovini tabele.

Izabrane vesti

U želji da klub uspostavi kontinuitet sportski sektor već je krenuo da pravi planove za narednu sezonu i među prvim stavkma na spisku našao se produžetak saradnje sa Darkom Lazovićem i Pavelom Davidovicem, saznaje Gazeta.

Dvojac koji je zaoštrio konkurenciju uoči sezone 2019/20. ima još po godinu dana ugovora, međutim Verona je pokazala ozbiljne namere da osigura Srbina i Poljaka i za naredne godine.

Srpski fudbaler u aktuelnu sredinu je stigao kao slobodan igrač nakon niza godina u Đenovi, u prethodne dve sezone postao je neizostavni deo tima, ali i ime koje se neretko nalazilo na listi želja konkurenata.

Ambiciju da nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde vide u svojim redovima prethodnih meseci pokazali su između ostalih Fjorentina i Atalanta, međutim kako stvari stoje, Verona nije spremna da se odrekne Lazovića iako su interesenti, prema nezvaničnim informacijama, spremni da za krilnog fudbalera izdvoje oko 7.000.000 evra.

Lazović je potpuni procvat doživeo tokom proleća i od utakmice sa Juventusom krajem februara na kojoj je bio asistent za gol vredan remija (1:1) još četiri puta je spajao saigrače sa golom, a individualni učinak ukrasio je i sa dva pogotka te je u značajnoj meri doprineo plasmanu Verone i činjenici da je samo korak deli od kraja sezone među 10 najboljih timova na Apeninskom poluostrvu.

Ofanzivac Verone je jedan od najplaćenijih igrača u klubu s godišnjim primanjima od 600.000 evra, koliko imaju još Ginter i Manjani, dok su od njih plaćeniji samo još Di Karmine i Favali sa po 700.000, odnosno Kalinić sa 1.500.000 evra.

Kad je u pitanju poljski defanzivac koji je pre dve sezone stigao iz Benfike za 3.500.000 evra, interesovanje je pokazao Torino, a govorilo se i potencijalnom prelasku u Premijer ligu, međutim, kako stvari stoje, ni Davidovic nije na prodaju, uprkos proceni da bi njegova sloboda vredela oko 10.000.000 evra.

Komfor Veroni da ne prodaje igrače koji bi mogli da joj zborno donesu oko 17.000.000 evra u dobroj meri bi mogao da osigura plasman u gornjoj polovini tabele s obzirom da donosi bonus od 6.300.000 evra, a uslov je da tim Ivana Jurića ne ispusti tri boda prednosti u odnosu na Bolonju.


tagovi

Darko Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara