Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

LDU Kito i Barselona u problemu: Borha nije u konkurenciji, šampion bez glavnih igrača

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 22:30

Noćas na programu polufinalni dueli Superkupa Ekvadora

Novi format Superkupa Ekvadora rezultirao je dužim turnirom, kako bi privukao više publike. Umesto klasičnog sistema u kojem snage odmeravaju prvak i osvajač Kupa, ovaj put je učešće u takmičenju uzelo šest timova: Barselona, 9. Oktobar, LDU Kito, Independijente del Valje, Emelek i Delfin. U borbi za polufinale, gde su protivnike čekali aktuelni šampion iz Gvajakila i vicešampion iz Kita, 9. Oktobar je eliminisao Emelek sa 2:0, dok je Delfin porazio Independijente sa 5:3.

Ekipa koju vodi Fabijan Bustos ulazi u nadmetanje kao veliki favorit, dok je Liga de Kito bez trenera, a Gabrijel Di Noja će biti privremeni šef struke na turniru. Prvi će na teren Albosi i Delfin na Olimpijskom stadionu Atahualpa (

Izabrane vesti

23.55

), što će biti repriza prošlogodišnjeg finala koje je pripalo LDU-u iz Kita. Druga utakmica između Barselone i 9. oktobra igra se na stadionu Kristijan Benitez (03.00), dok je finale zakazano za subotuna igralištu Independijente del Valjea.

23.55: (1,85) LDU Kito (3,40) Delfin (4,10)

Astiljerosi i Albosi su na oprezu posle pobeda koje su 9. Oktobar i Delfin ostvarili u premiliminarnoj rundi.

"Za nas je ovo važna utakmica, želimo da budemo konkurentni na svim turnirima koje igramo", rekao je trener Barselone Fabijan Bustos.

Tim iz Gvajakila neće moći da računa na čak osam igrača, koji su ili povređeni, ili igraju na Kopa Americi. Najznačajniji će biti izostanci Damijana Dijaza, Marija Pineide i Luisa Fernanda Leona.

"To je prilika za momke koji nisu imali mnogo minuta i koji sigurno imaju veliku želju da igraju. Pokušaćemo da budemo na visini zadatka, dobro je za nas da se takmičimo. Igrači su motivisani

".

Bustos je, takođe, poslao poruku organizatorima Superkupa.

"Barselona se kao šampion legitimno nalazi na turniru i trebalo je da igra finale. Restrukturiranje turnira tera nas da igramo još jednu utakmicu više, za koju smatram da nije prikladna. Ali, mi poštujemo organizacije koje se bave ekvadorskim fudbalom", ocenio je strateg Astiljera.

Sa druge strane, LDU je pre šest dana ostao bez kormilara Pabla Repeta koji je gotovo četiri godine bio na čelu tima i 2018. doneo titulu prvaka Albosima. Njega privremeno menja Di Noja, koji noćas debituje.

"Dobro nam ide. Radimo na tome da se takmičimo na najbolji način. U životu morate da se prilagodite situaciji, a primećujem da su igrači posvećeni

", rekao je trener koji se nada da će uspeti da ostavi pozitivan utisak kako bi imao šansu da i dalje vodi LDU.

U boj tim iz Kita kreće bez glavnog napadača

Kristijana Borhe, nekadašnjeg ofanzivca Crvene zvezde, koji je rovit, dok iz istog razloga neće biti desnog beka Pedra Pabla Perlaze.

EKVADOR, SUPERKUP - POLUFINALE

Utorak

23.55: (1,85) LDU Kito (3,40) Delfin (4,10)

Sreda

03.00: Barselona - 9. Oktobar

*** kvote su podložne promenama


tagovi

LDU KitoBarselona GvajakilEkvadorDelfinJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara