Kilijan Mbape i Nejmar (©Reuters)
Kilijan Mbape i Nejmar (©Reuters)

Lekcije francuske munje: U šesnaestercu napadač je gospodar odluka, znao sam tačno šta moram da uradim

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.02.22. | 01:14

“Svi nešto pričaju i ne kažu ništa, meni se igra fudbal”, prokomentarisao je Mbape spekulacije da ide

Tako nešto se ne viđa ni na video igricama. Trepneš i možda si propustio potez sezone fudbalskog “monstruma“ Kilijana Mbapea. Lukas Vaskez i Eder Militao verovatno su se osećali kao da je Francuz ukucao šifru, jer je tako brzo protutnjao između njih dvojice, kao da je za sebe usporio vreme na trenutak i napravio čudo. Način na koji je matirao Tiba Kurtou bio je samo trešnjica na vrhu torte.

Svaka čast Mančester Sitiju na gaženju Sportinga, cela planeta bruji o Mbapeu. Zbog onoga što je uradio to je potpuno logično, a šta kaže čovek koji je Pari Sen Žermenu dao gol prednosti uoči revanša u Madridu?

Izabrane vesti

“Jako sam srećan. Odlična utakmica za nas, srećan sam zbog pobede, nosimo prednost u revanš. Nejmar mi je dao loptu i imao sam prednost u odnosu na rivala, da sam brzo ušao u šesnaesterac. Tamo je napadač gospodar i sam donosi odluke. Odbrambeni igrač je napravio korak unazad, to sam iskoristio. Znao sam tačno gde moram da pošaljem loptu da bih savladao Kurtou“, jasan je Mbape i dodaje:

“Protiv Reala nikada ne smete da se opustite, jer se Real nikad ne predaje. Nije im sada uspelo da pobede, a siguran sam da će igrati drugačije u drugom meču. Moraćemo da se pripremimo dobro za taj meč 9. marta. Na terenu samo ponavljam ono što radim na treningu, to mi je navika. To je stvar svakodnevnice, čini me lucidnijim“.

Svestan je Mbape koliko se toga piše i priča o njemu u poslednje vreme, a on je gotovo robotski fokusiran samo na fudbal. Zato će njegova sledeća izjava podići prašinu, jer ne ostavlja utisak da će na leto da menja sredinu, iako se prošlog meseca pisalo da je sve praktično dogovoreno...

“Želim da tako i ostane. Svašta se priča. Svi znaju pomalo o svemu, svi pričaju i ne kažu ništa. Istina je da sam samo fokusiran na to da pomognem ovom timu. Moramo da pokažemo da smo zaslužili četvrtfinale 9. marta. Jako sam koncentrisan na obaveze i srećan u PSŽ. Nisam morao da čekam utakmicu protiv Reala jedne februarske večeri da bih znao da igram u jednom od najboljih klubova na svetu“.

Jedva čekamo da vidimo šta će se na kraju desiti...



tagovi

Pari Sen ŽermenKilijan Embape

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara