Kilijan Mbape (©Reuters)
Kilijan Mbape (©Reuters)

Vilica na travi zbog Mbapea: Mamma mia, vanzemaljac! Ovo je njegov šou, najbolji je na svetu

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.02.22. | 00:48

“A da li najbolji na svetu treba da budu deo Reala? Ne znam, ne bih o tome sada“, misteriozan je Karlo Anćeloti

Nejmarova “štikla“ nosila je sa sobom poruku šta se sprema. Kilijan Mbape je uzeo loptu, dočekali su ga Lukas Vaskez i Eder Militao, a onda... Magija! Realovi defanzivci nisu znali šta ih je snašlo, Mbape ih je jednim potezom izbacio iz koloseka, a kada se našao sam pred Tibom Kurtoom, gol nije mogao da izostane. I nije. Park prinčeva je eksplodirao, čovek kojeg je Bild ovog januara već preselio u Madrid za megaplatu od 50.000.000 evra, našao se u transu i slavio je pogodak gotovo kao da je za evropski trofej.

I ako je. Toliko bure, priče i spekulacija, (ne)tačnih informacija se pojavilo, a on samo želi da igra fudbal i osvaja trofeje! Možda će posle ovog dvomeča, kako se uveliko najavljuje, Real da objavi da je transfer zaista dogovoren, a ako je Mbape zaista dao svoj pristanak onda su u Madridu večeras jasno videli šta su dobili. Bomba od igrača, upakovana u fin paket. Čovek zbog čijeg gola je mnogima vilica završila na travi, kao u crtanim filmovima...

Izabrane vesti

“Kilijan Mbape... Mamma mia! On je vanzemaljac, neverovatan! Sa Kilijanom je uvek šou, na terenu i van njega“, sa velikim uzbuđenjem govorio je Đanluiđi Donaruma u mikrofon Skaj Sporta.

Reči hvale nisu izostajale sa svih strana. Karlo Anćeloti je praktično rekao ono što mnogi danas misle – da je Kilijan Mbape najbolji igrač planete u ovom trenutku!

“On je tako moćan, dobio je ovaj meč sam. Da li najbolji igrači na svetu treba da dođu u Real? Ne znam, ne bih sada o tome“, ostao je misteriozan Karleto i osvrnuo se na utakmicu:

“Obično se branimo u niskom bloku i mislim da naš problem večeras nije bila odbrana, već smo teško iznosili loptu napred, nismo imali mnogo šansi da postignemo gol. Kod kuće moraćemo da igramo mnogo drugačije“.

Danilo Pereira je iz prvog reda mogao da posmatra šou njegovog saigrača. I ostao je bez daha zbog onog što je video...

“Mbape je igrač kakav ne postoji nigde drugo. Za mene je on najbolji na svetu“, poručio je Danilo i dodao:

“Jako sam srećan zbog pobede. Velika utakmica, protiv ozbiljnog rivala. Uvek je lepo dobiti kod kuće. Imamo velike igrače u našem timu, a posebno sa Mesijem i Hakimijem koji su ofanzivno orijentisani, a ja sam tu da komenzujem njihovu napadačku igru. Taktički smo dobro odigrali utakmicu. U prvom delu smo igrali dobro, ali bez golova. U nastavku smo dodali intenzitet, što se na kraju isplatilo“.

Iako je jedan od najboljih golmana na svetu, Tibo Kurtoa jednostavno nije mogao da uradi više posle savršenih Mbapeovih poteza...

“Igrali smo dobru utakmicu i umalo izvukli remi. Primili smo gol na glup način. Izgubimo loptu u situaciji tri na jedan. Kilijan je imao dvojicu igrača protiv sebe, prošao ih je i onda mi protne loptu ispod tela. Jednostavno, nismo hteli da odigramo ovako. Želeli smo da pritisnemo PSŽ visoko, a onda možda i da otvorimo prostor za šansu. U revanšu moramo bolje“, prokomentarisao je Belgijanac i osvrnuo se na Mesijev promašaj sa kreča:

“Nije dao gol, ali kada igrate protiv takvih igrača kao što su Mesi, Mbape, Nejmar i Di Marija, moraš uvek da budeš oprezan. Proučavao sam Mesijeve penale. Znao sam da je promašivao u Barsi, znao sam da mora i sada“.

Svoj komentar Mbapeove igre dao je i Džo Kol. Nekadašnji engleski reprezentativac i as Čelsija veruje da Francuz mora da ostane u Pari Sen Žermenu kako bi bio najbolji na svetu.

“Da sam Kilijan Mbape, znao bih već sada gde bih želeo da budem. Ostao bih u PSŽ kraj Nejmara i Mesija. Sa njim može da probije sve moguće rekorde. PSŽ će u nekom trenutku proigrati još bolje. Večeras je lako moglo da bude 3:0 ili 4:0, onda bi sve bilo gotovo. Iskreno, ne sećam se da je Donaruma uopšte dotakao loptu za 90 minuta“.

Nekada veliki engleski napadači Gari Lineker i Alan Širer su na društvenim mrežama aplauzima pozdravili Mbapeovu minijaturu.

“Kakav gol Mbapea. Fantastično, PSŽ je zaslužio pobedu jer su bili mnogo bolji“, napisao je Lineker.



tagovi

Pari Sen ŽermenKarlo AnćelotiĐanluiđi DonarumaKilijan EmbapeDanilo Pereira

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara