©Starsport
©Starsport

Lekoviću, na tebe je red

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.03.23. | 18:10

Velika bodovna zaliha prilika da Zvezda razigra mlade igrače, štoper u prvom planu već pred naredni izazov

Pobedom nad Partizanom u 169. večitom derbiju Crvena zvezda je prednost u odnosu na prvog pratioca uvećala na 16 bodova te će značajno rasterećena ući u završnicu šampionata.

Bodovna zaliha koja iz aktuelne prespektive deluje gotovo nenadoknadivo u nastavku sezone predstavljaće priliku Milošu Milojeviću da promeša karte i razigra igraće sa manjom minutažom u prethodnom periodu. Pri osvrtu na klupu crveno-belih pažnju privlače perspektivni igrači priključeni iz fabrike talenata iza juga Marakane Jovan Miladinović, Jovan Mijatović, Stefan Leković i Nikola Mituljikić, iako će se sa pravom konkretniijoj prilici nadati i Egor Prucev, Irakli Azarov, Marko Rakonjac, Veljko Nikolić, Lazar Nikolić...

Izabrane vesti

Objektivno i sa pravom se očekuje da u aktuelnoj situaciji glavni profiteri budu mladi igrači, a da će fokus biti preusmeren upravo na njih najavio je i strateg šampiona Srbije posle pobede protiv crno-belih.

"Plan nam je bio da ovaj deo prvenstva iznesu iskusniji. Imamo Mijatovića, Lekovića, Pruceva... Eraković i Mitrović su već formirani igrači. Sigurno je da će mlađi dobiti ozbiljnu šansu, ali ne na uštrb rezultata. Nećemo da se igramo Bambilenda. Da, imamo i mladog golmana Miladinovića... Moja karijera nije duga, ali zapamtite šta vam kažem: Ja talentovanijeg golmana nisam video nigde u Evropi. Iako, ponavljam, karijera mi nije duga", kazao je Miloš Milojević.

Iako je šef stručnog štaba crveno-belih najavio da će u narednim prolećnim izazovima promešati karte, istovremeno je nagovestio da će u rotaci biti oprezan, te je izvesno da na megdan TSC-u u Bačkoj Topoli neće izmenama ugroziti nastavak serije pobeda. Naredni rival crveno-belih pokazao je u prethodna 24 kola da je sa pravom ui najužem krugu konkurenata za mesto koje garantuje jesen u Evropi, pa je samim tim jasno da Milojević neće potcenitii ekipu Žarka Laetića i da će na gostovanju zakazanom za utorak većina nosilaca igre biti u startnoj postavi.

Istovremeno, susret na severu Srbije doneće priliku Zvezdinoj publici da na konkretnijem uzorku vidi potencijal i kvalitet Stefana Lekovića. Mladi štoper koji je ove sezone četiri puta dobijao šansu sa klupe i u tom periodu prikupio oko 90 minuta, protiv TSC-a će se gotovo izvesno premijerno naći među starterima na superligaškoj sceni. Zasluženoj šansi doprineće kadrovska situacija s obzirom na to da je Leković uz Aleksandra Dragovića jedini raspoloživi štoper u igračkom kadru crveno-belih.

Put defanzivcu rođenom 2004. godine se otvorio posle žutog kartona koji je Strahinja Eraković zaradio protiv Partizana, a osim suspendovanog defanzivca očekuje se da van konkurencije bude i Nemanja Milunović koji je zaradio povredu glave u završnici večitog derbija.

Niz pehova (uz činjenicu da ni Uroš Spajić još nije u konkurenciji) predstavljaće priliku visokom 19-godišnjem štoperu da opravda pohvale koje je na njegov račun izneo Miloš Milojević i da protiv četvrte najefikasnije ekipe u Mozzart Bet Superligi pokaže od kakvog je materijala satkan.

Da ozbiljno račćuna na Lekovića strateg crveno-belih isticao je i u prethodnom periodu ne libeći se da pohvali njegov rad na treninzima, ali i učinak u kontrolnim duelima. Između ostalog Milojević je o mladom štoperu govorio uoči susreta sa Javorom. Put u Ivanjicu šampion Srbije dočekao je uz rizik da bi pojedini igrači žutim kartonima mogli da zarade suspenziju pred večiti derbi. Među ugroženima bio je i Strahinja Eraković što je bio povod da se Milojević osvrne na kvalitete potencijalnih alternativa na štoperskoj poziciji.

"Imamo kvalitetnu grupu igrača, konkretno na štoperu Milunovića i Lekovića koji su sigurno među pet najboljih na svojoj poziciji u Mozzart Bet Superligi, a svi su u Zvezdi. I oni moraju da igraju, ako se desi problem s kartonima, priliku će dobiti neko od njih dvojice, nije nam to problem", kazao je tada šef stručnog štaba kluba iz Ljutice Bogdana.

Iako je kapiten svih mlađih selekcija Zvezdine klase 04 minute ovog proleća dobio samo protiv Voždovca, i to oko 20 minuta pre kraja, Milojević je nekoliko puta prethodnih meseca govorio u superlativima o njemu, između ostalog i pri rezimeu zimskih priprema kada ga je uz Pruceva istakao kao najprijatnije iznenađenje.

"Ne volim da izdvajam, ali njih dvojica su odskočila najviše. Prucev ima drugačiju radnu etiku u odnosu na naše mlade. Bori se i radi utakmicu, nije mu sve u zabavi, uz to ima enormne fizičke predispozicije i izuzetno je nezgodan za čuvanje. Takođe, pokriva velik prostor i uz malo mirnoće će biti efikasniji", rekao je tada Milojević.

Zaslužena šansa, bodovna prednost i na kraju trenutni deficit na štoperskoj poziciji rauzlog su zbog kojeg će Leković na prvom martovskom gostovanju imati priliku da pokaže da je spreman za ozbiljnu ulogu, a za njim se očekuje da priliku za dokazivanjem dobiju i ostali pomenuti igrači trenutno u senci.


tagovi

Stefan LekovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara