Reinaldo Lenis u dresu kolumbijskog Atletiko Nasionala (@AFP)
Reinaldo Lenis u dresu kolumbijskog Atletiko Nasionala (@AFP)

Lenis pokrenuo Universidad de Čile (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 01:48

Kolumbijski vezista sa dva gola doneo pobedu timu iz prestonice protiv Universidad de Konsepsiona u čileanskoj Primeri

Četiri meča u nizu u šampionatu Universidad de Čile nije znao za trijumf, ali prekid crne serije. Ekipa iz Santijago de Čilea pobedila je Universidad de Konsepsion sa 2:0 (0:0) u 27. kolu šampionata ove južnoameričke zemlje.

Najbolji pojedinac meča bio je kolumbijski vezista Reinaldo Lenis. On je u 52. i 64. minutu postigao golova za tri boda domaćina. Nekadašnji igrač Argentinos Juniorsa i Banfilda je odigrao najbolju partije od dolaska u Universidad de Čile. Premijerni gol postigao je 9. decembra prošle godine kada je njegov tim slavio priotiv Audaks Italija u gostima sa 3:1, a sada je povećao saldo na tri.

Izabrane vesti

Domaćin je u prvom poluvrmenu bio mnogo bolji, pogodili su prečku i stativu, lopta nije htela u gol, ali terenska inicijativa urodila je plodom u drugih 45 minuta. Lenis je kod prvog gola u 52. minutu imao sreće. Pokušao je loptu da šutne levom, jačom nogom, ali je njegov udarac izblokiran. Ipak, odbila mu se ponovo do noge, a onda je desnom sa 12 metara prevario golmana gostiju, Argentinca Giljerma Rejesa.

Posle vodećeg gola tima iz Santijaga de Čilea, gosti su imali veliku priliku. Iz dva pokušaja iz izgledne šanse nisu uspeli da dođu do izjednačenja. Prvo je odlično intervenisao čuvar mreže Fernando de Paul, a iz odbitka Kinteros je sa pet metara prebacio gol. Kazna stiže u 64. minutu. Pablo Aranguiz je odlično prošao po desnoj strani, a Lenisu nije bilo teško da drugi put matira goste i donese svom timu važana tri boda u borbu za plasman u međunarodno takmičenje.

Ovim trijumfom Los Azulesi su ostali u konkurenciji za jedno od prvih sedam mesta. Trenutno su na petom mestu koje vodi u Kopa Sudamerikana, ali do kraja sezone mogu da se bore i za plasman u najjače takmičenje na tlu Južne Amerike, Kopa Libertadores. Lider Universidad de Katolika je, čini se, nedostižan.

Universidad de Čile je nastavio odličan niz na svom stadionu Hulio Martinez Pradanos gde već 13 mečeva nema poraz. Lenis je zasenio najboljeg strelca lige Hoakina Lariveja, nekadašnjeg špica Kaljarija, Rajo Valjekana i Selte, koji je postigao 17 pogodaka. Ovaj put nije se upisao u strelce iako je imao nekoliko dobroh prilika. Takođe, as Plavih je još jedno poznato ime, samo ne u cvetu mladosti, Žan Bosežur, bivše krilo Birmingema i Vigana.

ČILE 1 - 27. KOLO

Subota

O'Higins - La Serena 1:1 (0:1)

Everton - Deportes Ikike 1:0 (1:0)

Union La Kalera - Santijago Vonderers 3:0 (2:0)

Nedelja

Antofagasta - Kolo Kolo 0:1 (0:1)

Universidad de Čile - Universidad de Konsepsion 2:0 (0:0)

Ponedeljak

14.30: (1,65) Palestino (3,60) Kuriko Unido (5,10)

23.15: (1,50) Universidad Katolika (4,00) Huačipato (6,00)

Utorak

01.30: (2,65) Audaks Italijano (3,30) Union Espanjola (2,50)

Odloženo

Kokimbo Unido - Kobresal

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ČileČile 1Universidad de Čile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara