(© Reuters)
(© Reuters)

Leo Mesi stigao Luisa Suaresa i Dejvida Bekama

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.09.23. | 10:59

Uskoro će ih, izvesno, prestići

Teško je pobrojati sve rekorde Lionela Mesija tokom skoro dve decenije trajanja, što na klupskom, što na reprezentativnom nivou. Jedan za koji bi većina navijača rekla da je u njegovom vlasništvu tek je izjednačio, tako što se izjednačio sa Luisom Suaresom na vrhu liste najboljih strelaca u istoriji mundijaskih kvalifikacija na teritoriji Južne Amerike.

Kapiten Argentine je u 77. minutu susreta sa Ekvadorom pogodio za 1:0, što je bio njegov 29 gol u kvalifikacijama. Isto toliko ima i njegov nekadašnji saigrač iz Barselone, Luis Suares. Velike su šanse da Leo prestigne Pistolera, jer novi selektor Urusa, Marselo Bijelsa, nije pozvao napadača Gremija za septembarsko okupljanje.

Izabrane vesti

Na sve to, valja dodati i činjenicu da Argentina, kao svetski prvak, ima daleko bolji tim od Urugvaja, samim tim i veće šanse da postiže golove, a još kad se zna koliko je Mesi motivisan i nasmejan otkako je stigao u Inter iz Majamija deluje da će se čarolije nastaviti. Možda počev od gostovanja Boloviji, 12. septembra.

Zanimljivo, način na koji je Leo postigao gol vredan pobede nad Ekvadorom pokazuje da napreduje i na listi najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji fudbala. Na Monumentalu je pogodio 65. put na taj način i stigao Dejvida Bekama, njegovog sadašnjeg poslodavca u Interu iz Majamija.

Ispred njih su samo četvorica fudbalera: Žuninjo (77), Pele (70), Viktor Legrotalje i Ronaldinjo (po 66).



tagovi

fudbalska reprezentacija Argentinekvalifikacije za svetsko prvenstvoJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara