(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Leon bolju šansu za dizanje iz pepela neće imati

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 23:30

Meksička Klausura: Najbolji tim Aperture je neprepoznatljiv, u goste mu stiže Nekaksa

Leon je početkom decembra prošle godine osvojio Aperturu posle trijumfa u dvomeču finala plej-ofa protiv Pumasa i najavio velika dostignuća, ali od njih u Klausuri nema ništa. Najbolji tim Aperture je neprepoznatljiv. Uoči početka Klausure, Leon je svrstan među ekipe koje će se boriti za naslov prvaka u Meksiku, a sastav Ignjasija Ambriza je načisto podbacio. Ne nalazi se čak ni u plej-of zoni, a 10. kolo Klausure dočekuje na pretposlednjem mestu.

Doveo je Leon sebe u situaciju da sa Nekaksom igra derbi začelja i juri voz za plej-of. Nije se voz izgubio iz vida, lako će Leon uhvatiti neko od poslednjih mesta koje će ga baciti u prvu fazu plej-ofa i duži put do završnice, ali treba se pokrenuti. Mogao bi upravo duel sa Nekaksom da bude ta inicijalna kapisla.

Izabrane vesti

Za kratko vreme prešao je Leon put od šampiona Aperture do rvanja na začelju tabele. Da u prošlom kolu nije osvojio bod protiv Montereja, u derbi poslednjeplasiranih timova bi ušao u bod poravnat sa Nekaksom.

04.00: (1,65) Leon (3,60) Nekaksa (5,10)

Najbolji tim Aperture je tim remijem prekinuo seriju od tri poraza. Redom su ga gazili i navijačima nanosili patnju Kruz Azul, Puelba i Klub Amerika. Sredina šampionata se bliži, a četa Ignjasija Ambriza ima samo dva izvojevana trijumfa, što je za nijansu bolje od Nekakse. Električari su slast pobede osetili samo protiv Atletiko San Luisa, a Leon je bio bolji od istog rivala i Pumasa.

Kuburi Leon sa efikasnošću i tu treba tražiti razlog zašto rezultati trpe. Tim sa Nou Kampa je u Klausuri postigao osam golova, što je drugi najlošiji učinak u prvenstvu. Drugi tim koji se „raspao“ je finalista Aperture – Pumas. Postigle su Pume šest golova, dva manje od Leona i Huareza. Najbolji strelac Leona je Čileanac Viktor Davile sa četiri gola.

Ako se za nekoga može reći da je Leonova večita mušterija, onda je to Nekaksa. Pravo je vreme, a možda i poslednji čas da zeleno-beli upale motore i krenu da se penju nagore. Nikako Leon ne leži ekipi Nekakse. Slavio je na prethodnih šest međusobnih susreta, polovina je završena rezultatom 2:0, a na čak pet je Leon postigao po dva gola. Izuzetak je bila goleada (2:4) u Aperturi 2019. godine.


MEKSIKO, KLAUSURA – 11. KOLO

Subota

Puebla - Atlas 0:1 (0:0)

/Roha 74/

Huarez - Unam Pumas 1:1 (1:0)

/Garsija 17 - Dinenjo 55/

Nedelja

Tigres - Mazatlan 1:2 (0:1)

/Gonzalez 75 - Ranhel 45+1, Augusto 64/

Kruz Azul - Monterej 1:0 (1:0)

/Alvarado 42/

Tihuana - Santos Laguna 0:1 (0:1)

/Tores 21/

Toluka - Pačuka 0:2 (0:0)

/De La Rosa 82, Čavez 90+1pen/

Ponedeljak

Keretaro - Atletiko San Luis 2:1 (2:0)

/Spelveda 22pen, Silveirax 45-1 - Ibanjez 88pen/

Gvadalahara - Klub Amerika 0:3 (0:1)

/Martin 45, 75, Kordova 79/

Utorak

04.00: (1,65) Leon (3,60) Nekaksa (5,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1LeonNekaksa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara