Leonardo (©Reuters)
Leonardo (©Reuters)

Leonardo odgovorio Menijeu i otkrio: Dortmund tražio pare da ga vratimo nazad

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.07.20. | 19:00

Druga strana medalje

Drvlje i kamenje osuo je Toma Menije po vodećim ljudima Pari Sen Žermena, uz optužbe da ga je sada već bivši klub forsirao da nastavi karijeru na Parku prinčeva za male pare ili, narodski rečeno – kikiriki.

Nije imao milosti belgijski reprezentativac prema klubu sa kojim je u Francuskoj osvojio apsolutno sve, ali ni u Parizu nisu ostali dužni na njegove prozivke i tvrdnje. Doduše, sportski direktor Leonardo je na Menijeove prozivke uzvratio samo onim što lično smatra da su činjenice.

Izabrane vesti

“Nije bilo moguće da nastavimo saradnju pod istim uslovima. Iskreno, nije postojala potreba da njega tretiramo drugačije od ostalih. Opet, klub se prema njemu nijednog momenta nije ponašao loše ili bez poštovanja. Ponudili smo mu da produži ugovor, on je to odbio i kraj priče“, rekao je Leonardo.

Menije je čak optužio bivši klub da je dobio zabranu prilaska trening centru, što je Leonardo kategorički demantovao i poručio da su svi igrači imali otvorena vrata da dođu i rade na sebi, poštujući sve uslove i mere zaštite i prevencije širenja virusa korona...

“Svim igračima kojima su istekli ugovori ovog leta predstavili smo plan produžetka saradnje na još dva meseca pod istim uslovima kao i do tada, kako bi svi zajedno završili sezonu. Tijago Silva, Erik Maksim Čupo Moting i Serhio Riko su prihvatili te uslove, Menije ne“.

Ubrzo posle toga Menije je ubrzo zatim potpisao četvorogodišnji ugovor sa Dortmundom, ali je i tada, prema Leonardovim rečima, PSŽ želeo da ga zadrži do kraja Lige šampiona.

“Menije je od nas tražio istu platu kakvu je dobio u Dortmundu. Čak sam i pozvao ljude iz Dortmunda da ih pitam da li možemo da pozajmimo Menijea dok se Liga šampiona ne završi. Oni su nam tražili novac, a mi smo onda procenili da je nemoguće da sarađujemo pod tim uslovima“, završio je najbliži saradnik Nasera al Kelaifija.



tagovi

Toma MenijeLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara