Brendan Rodžers (©Reuters)
Brendan Rodžers (©Reuters)

Lester može na vrh, ali na putu je Čelsi - Rodžersova noćna mora i jedini tim kojeg nije pobedio

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.01.21. | 12:22

Strateg Lisica uspeo da slavi protiv 33 od 34 ekipe sa kojima se susretao u Premijer ligi, a Plavci su jedini izuzetak

Lisice sanjaju o još jednoj, istorijskoj tituli prvaka Engleske. I imaju pravo na to, jer večeras Lester ima priliku da preuzme lidersku poziciju Premijer lige. Na King Pauer stiže Čelsi, jedan od onih koji je imao visoke aspiracije i velike planove za ovu sezonu. Ali, nije imao neophodno pokriće do sada. Vremena za ostvarivanje ciljeva ima na pretek, prostora za kikseve i nema baš (21.15).

Obe ekipe su za vikend trijumfovale i uspele da sačuvaju mrežu netanutom. Lester je savladao Sautempton sa 2:0, dok je Čelsi odneo plen na gostovanju londonskom rivalu Fulamu usled minimalca.

Izabrane vesti

Posle istinski dominantnog učinka protiv člana Čempionšipa Stouka u FA kupu, ekipu Brendana Rodžersa je očekivala mnogo oštrija bitka sa Svecima. Sautempton je sve samo ne naivan rival, i ima gomilu bodova i pobeda da to i dokaže. Lisice nisu imale sve na tacni, a posebno je bila frustrirajuća noć za najboljeg strelca ekipe Džejmija Vardija. Ipak, Džejms Medison i Harvi Barns su zamotali tri boda i Lester je na tabeli pretekao Liverul. Doskoro, nemoguća misija.

Subotnji trijumf na domaćem terenu predstavljao je Lesterovu treću vezanu pobedu, računajući sva takmičenja, i održao sjajan start u 2021. godini. Sveukupno, Rodžersovi momcu su u seriji od šest utakmica bez poraza.

Posebno je upečatljiva forma Lisica na gostovanjima. Upravo fantastične predstave na strani dovele su Vardija i društvo do razmišljanja o tituli ove sezone, jer su osetili ukus pobede u samo tri od poslednjih osam domaćih utakmica.

Sa druge strane, nastup Čelsija protiv Fulama kojem preti ispadanje nije bilo preterano bajno. Razlika u klasi nije bila pod znakom pitanja, ali čak ni činjenica da su Plavci imali igrača više čitavo drugo poluvreme nije ublažilo pritisak na ramenima pulena Frenka Lamparda. Ipak, londonski sastav je na kraju uspeo da preko Mejsona Maunta slavi na vrućem derbiju u glavnom gradu.

Taj trijumf je od višestrukog značaja za Čelsi. Prethodno, Lampardov sastav je poražen na tri vezana ligaška gostovanja Evertonu, Vulverhemptonu i Arsenalu. Krejven Kotidž bi mogao da se pokaže kao prekretnica, jer ekipa sa Stamford Bridža je četiri boda daleko od mesta koja vode u Ligu šampiona.

Čelsi je pretrpeo samo jedan poraz u poslednjih 12 utakmica u svim takmičenjima sa Lesterom, koji je poslednji put pobedio Plavce kod kuće tokom trijumfalne kampanje 2015/16. Domaćinu ne ide naruku ni tradicija Brendana Rodžersa protiv Čelsija. Nikada do sada, a 15 puta se susretao sa njim kao trener, nije uspeo da pobedi. Još drastičnije, Rodžers je uspeo da slavi protiv 33 od 34 ekipe sa kojima se susretao u Premijer ligi, a Čelsi je jedini izuzetak.

Problem za kormilara Lisica mogla bi da bude neizvesnost oko nastupa Vardija, koji je šepao u poslednjih nekoliko minuta meča sa Sautemptonom usled problema sa kukom, ali u klubu veruju da će im dokazani strelac pomoći i uvećati saldo protiv velike šestorke. Na drugoj strani ne očekuje se nekadašnja uzdanica Lestera Ngolo Kante.

PREMIJER LIGA - 18. KOLO

Utorak 12.01.

Šefild Junajted - Njukasl 1:0 (0:0)

/Šarp 73pen/

Vulverhempton - Everton 1:2 (1:1)

/Neves 14 - Ajvobi 6, Kin 77/

Sreda 13.01.

Mančester Siti - Brajton 1:0 (1:0)

/Foden 44/

Četvrtak 14.01.

Arsenal - Kristal Palas 0:0

Utorak

19.00: (1,65) Vest Hem (3,80) Vest Bromvič (5,50)

21.15: (2,70) Lester (3,25) Čelsi (2,65)

Sreda

21.15: (5,80) Fulam (3,90) Mančester Junajted (1,60)

Četvrtak

21.00: (1,25) Liverpul (6,25) Barnli (11,0)

Odloženo

Aston Vila - Totenhem

Lids - Sautempton

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaLesterČelsiBrendan RodžersFrenk Lampard

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara