(©Reuters)
(©Reuters)

Leva desnom – 1:2 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.09.23. | 22:59

Poljak golom s bele tačke doneo pobedu Barseloni

Teška je liga Primera. Šampion se ne šeta kroz prvenstvo, pravi dugačke serije pobeda, „šamara“ redom. Naprotiv, mnogo je utakmica koje se dobiju na sreću, na iskustvu, na trik. Ali, kažu da je to ono što čini šampionski tim, pobeđuje i kada ne igra dobro.

A, takva je bila Barselona večeras u Pamploni. Nije briljirala, štaviše, Osasuna je u dobrom delu meča, čak i kada je bila u rezultatskom minusu, bila bolji, opasniji tim. Ipak, jedna nesmotrenost Katene ili umešnost Levandovskog, prevagnula je na stranu prvaka iz Katalonije.

Izabrane vesti

Poljak je iznudio penal i u 86. minutu ga pretvorio u gol za pobedu. Leva desnom – 1:2.

Gledajući tabelu, Barselona gura po redu vožnje. Posle četiri kola ima deset bodova i izgleda kao da je sve savršeno u redu. Ali, nije to ispravna slika, pošto su Katalonci teško dobili sve mečeve do sada. Protiv Kadiza je vodeći gol postignut deset minuta pre kraja, protiv Viljareala je napravila preokret, iako je gubila 3:2, što je uspeh, ali i to je uz mnogo problema učinjeno. I večeras opet, Osasuna je stvorila pritisak, napravila nekoliko dobrih prilika, a onda i izjednačila evro golom Avilje.

Pitanje je, naravno, da li je Barsa u nekoj vrsti krize ili prosto Ćavi tempira formu za kasnije izazove, za Ligu šampiona, u kojoj je cilj da se prođe u drugu fazu takmičenja, gde Katalonci smatraju da im je mesto.

Malo je nedostajalo da Barselona savršeno otvori utakmicu. Već u 1. minutu udarac Frenkija de Jonga zaustavio je okvir gola. Bili su gosti bolji u prvih 20 minuta, imali su inicijativu, samo što nisu uspevali da je iskoriste. A, onda je Osasuna počela da se oslobađa, da prelazi na protivničku polovinu. Dva puta je Ter Štegen sjajnim odbranama sprečio tim iz Pamplone da povede.

I kada se čekao kraj poluvremena – gol. Kunde je bio najviši kod kornera i doneo vođstvo Barseloni (gol ovde).

Bez bele zastave izašla je Osasuna na drugo poluvreme, igrala je prsa u prsa sa favoritom i prelepi gol Avilje doneo joj je izjednačenje u 76. minutu (ovde). Samo što ta radost, pa i nada da se može do potpunog obrta nisu potrajali. Deset minuta kasnije Levandovski je nadmudrio Katenu, koji je skrivio penal (ovde), pride dobio crveni karton i tu je za Osasunu sva bajka završena. Nije pomoglo ni deset minuta sudijske nadoknade... 

PRIMERA – 4. KOLO

Petak

Kadiz - Viljareal 3:1 (2:1)

/Ramos 18, Maćis 30pen, 50 - Serlot 10/

Almerija - Selta 2:3 (0:2)

/Akijeme 54, Aribas 68 - Nunjes 24, Larsen 33, Svedberg 87/

Subota

Real Sosijedad - Granada 5:3 (2:1)

/Kubo 9, 44, Zubimendi 59, Barenečea 67, Boš 76ag - Le Norman 35ag, Boje 83, Saragosa 90+9/

Real Madrid – Hetafe 2:1 (0:1)

/Hoselu 47, Belingem 90+5 – Majoral 11/

Alaves - Valensija 1:0 (1:0)

/Ozkadžar 6 ag/

Betis – Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

/Žoze 53/

Đirona - Las Palmas 1:0 (0:0)

/Portu 88/

Nedelja

Majorka - Atletik Bilbao 0:0

Osasuna - Barselona 1:2 (0:1)

/Avilja 76 - Kunde 45, Levandovski 86p/

Atletiko Madrid - Sevilja ODLOŽENO



tagovi

OsasunaBarselonaPrimeraRobert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara