Robert Levandovski (©Reuters)
Robert Levandovski (©Reuters)

Leva stigao Ćira, pada li konačno Mesi sa trona?

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.05.20. | 11:16

Trka za Zlatnu kopačku se zakuvala...

Bajern iz Minhena zabeležio je dve pobede u nastavku nemačke Bundeslige, a njegov najbolji strelac Robert Levandovski u oba susreta (protiv Union Berlina i juče protiv Ajntrahta iz Frankfurta) postigao je po gol. Poljak je na taj način došao do cifre od 41 pogotka ove sezone (u svim takmičenjima), odnosno 27 u šampionatu, čime se izjednačio sa Ćirom Imobileom iz Lacija u trci za Zlatnu kopačku Evrope.

Leva igra jednu od najboljih sezona u karijeri i mogao bi da skoro rešenu trku učini veoma uzbudljivom ukoliko nastavi da rešeta do kraja prvenstva. Prednost Ćira Imobilea jeste veći broj utakmica (Lacio kad se vrati na teren treba da odigra još 12), ali treba imati na umu da Bajernov napadač ipak igra u ligi gde se golovi mnogo lakše postižu i gde rivali ipak nisu toliko snažni. Pritom, kraj sebe ima kvalitetnije saigrače.

Izabrane vesti

Sve ovo moglo bi da neutrališe tu Imobileovu prednost od pet mečeva...

Leva i Ćiro trenutno dele prvu poziciju sa po 54 boda (27 golova puta koeficijent lige 2,0), a prvi pratilac je Erling Haland sa 44. Njegov problem je taj što je dobar deo svojih pogodaka postigao u austrijskoj Bundesligi čiji je koeficijent niži (1,5) pa tako ima ozbiljan zaostatak, mada je zapravo postigao samo gol manje od ove dvojice - 26.

Kristijano Ronaldo i Timo Verner za liderima kasne šest koraka, Leo Mesi čak osam. Omalenog Argentinca nikada ne treba otpisivati, međutim ovoga puta deluje zaista kao nemoguća misija da po četvrti put zaredom (a sedmi u karijeri) osvoji ovo laskavo priznanje.

Evo i liste TOP 15 strelaca Evrope za sezonu 2019/20:




tagovi

Zlatna kopačkaRobert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara