Robert Levandovski i Zlatan Ibrahimović (©AFP)
Robert Levandovski i Zlatan Ibrahimović (©AFP)

Levandovski na Ibrahimovića: Jedan superstar neće videti Mundijal

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 14:06

Poljska i Švedska u klinču za ulaznicu za Svetsko prvenstvo

Trenutak istine za Poljsku i Švedsku. Večeras će biti poznata još dva učesnika Svetskog prvenstva u Kataru iz Starog kontinenta. Za zlata vrednu ulaznicu boriće se Portugalija i Makedonija, odnosno Poljska i Švedska. Na stadionu Šljonska će na napadački tandem Robert Levandovski - Kšištof Pjontek da udare Zlatan Ibrahimović, Emil Forsberg, Aleksander Isak, Dejan Kuluševski...

Poljska će biti dovoljno odmorna jer na nju nije uticala prethodna faza eliminacionog sistema. Belo-crveni su definitivno najveći srećnici evropskih kvalifikacija, jer ih jedna pobeda na domaćem terenu vodi na Mundijal pošto Rusija nije dobila priliku da izađe na megdan zbog rata u Ukrajini. Svi ostali moraju da preskoče dve prepreke. Švedska se dobrano pomučila, izbacila je Čehe golom Kvaisona u produžetku. Pošto poljski tim nije morao da učestvuje u žestokim borbama kao Skandinavci, što je s jedne strane prednost, odigrao je samo prijateljski meč i nije baš "upio" atmosferu eliminacionog dela. Od njegovog poslednjeg takmičarskog sukoba prošlo je mnogo meseci, tačnije više od četiri.

Izabrane vesti

20.45: (1,23) Portugalija (7,00) Makedonija (14,0)

Bore na čelu trenera Mihnevica, pored činjenice da na raspolaganju nema Arkadijuša Milika, pripisuju se glavnom adutu Robertu Levandovskom. Igrač, koji ovih dana uglavnom u jeku spekulacije štampe o mogućem transferu u Barselonu, još nije sasvim zdrav i pitanje je u kojoj meri će mu koleno dozvoliti da bude najbolja verzija sebe.

"Mi smo veoma sposoban tim i iako su ovo važni izostanci, moramo da se nosimo sa njima. Švedska je već prošli put pokazala koliko brzo može da igra i koliko je malo vremena potrebno da postigne gol. Utakmica sa Česima je pomogla, razumemo koliko je težak zadatak, ali bez obzira ko igra u napadu, moramo da verujemo jedni drugima i moramo da idemo ka golu. Preveliki je ulog", rekao je Mihnevic.

Skandinavska selekcija bila je na prethodnom meču sa Češkom bez glavnog asa Zlatana Ibrahimovića. Prva zvezda Švedske vraća se za finale, biće to obračun izvanrednih napadača, a jedan od njih, verovatno, više nikada neće zaigrati na Mundijalu.

Ne postižu ni jedni, ni drugi veliki broj golova, ali kada su se poslednji put sastali – sve je prštalo. Švedska je slavila u grupnoj fazi Evropskog prvenstva proteklog leta, a po dva gola spakovali su Emil Forsberg i Robert Levandovski.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BARAŽ ZA PLASMAN NA SVETSKO PRVENSTVO

Utorak

20.45: (2,50) Poljska (3,00) Švedska (3,40)

20.45: (1,23) Portugalija (7,00) Makedonija (14,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvobaraž za spReprezentacija Poljskereprezentacija Švedske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara