Leverkuzen može da se nosi sa silom, ali Levandovski je neko ko ne prašta grehove (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.12.20. | 20:35

Tragičar Džonatan Ta poklonio dve prilike najboljem igraču na svetu, pa je Bajern posle preokreta slomio domaćina na Baj Areni i preuzeo prvo mesto Bundeslige - 2:1 (1:1)

Leverkuzen je tokom velikog derbija sa Bajernom pokazao da može da se nosi sa možda i najboljim timom na planeti u ovom trenutku, ali je sebi dozvolio greške kakve se ne smeju dopustiti kada se u protivničkom napadu nalazi Robert Levandovski. Aspirindžije su vodile sjajnim golom Patrika Šika, ali su prvo u finišu prvog poluvrmena kažnjene za veliku grešku koju su udruženo napravili Lukaš Hradecki i Džonatan Ta, a onda je u nadoknadi vremena štoper domaćina izgubio loptu u opasnoj zoni, što je neverovatni Poljak i te kako umeo da iskoristi - 2:1 (1:1)

Leverkuzen je bio bolji u prvom poluvremenu, ali ga je izjednačenje gostiju poremetilo, pa je Bajern u nastavku bio bliži drugom golu. Dve kolosalne prilike propustili su Serž Gnabri i Džamal Musijala, ali je i posle toga ostao utisak da je podele plena ravnopravan epilog. Ipak, onda se dogodilo nešto što ne sme da se dešava ekipi koja želi da se upusti u borbu za šampionsku titulu. Levandovskom je omogućeno da se dva puta nađe sam pred protivničkim golom, a to uvek znači - mat!

Izabrane vesti

U izuzetno nezahvalnoj ulozi, možemo reći i jednoj od najtežih mogućih kada ste defanzivac u vrhunskom fudbalu, našao se Aleksandar Dragović. On je igrao desnog beka i tokom utakmice morao da pokriva stranu na kojoj su napadali Serž Gnabri i Alfonso Dejvis. Želja Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku se prilično dobro snašla u neprirodnoj ulozi na terenu, uglavnom je uspevala da pokrije sve praznine, osim one iz 67. minuta, kada je Gnabri uspeo da umakne, ali je njegov udarac u korner skrenuo Hradecki.

Sastav Petera Boša je mogao da izvuče mnogo više iz odličnog prvog poluvremena. Šik je u 14. minutu postigao jedan od najvažnijih, ali i najlepših golova u karijeri, nakon sjajnog centaršuta Amirija. Čeh je u 28. minutu još jednom zatresao protivničku mrežu, ali je bio u minimalnom ofsajdu, što je Bajernu u tom trenutku dalo veštačko disanje.

Nema nikakve sumnje da je detalj iz 43. minuta prelomio meč. Sve je krenulo od pogrešnog dodavanja Tapsobe, tu loptu je presekao Zule, a onda je sa desnog boka centrirao Miler. Hradecki i Ta se nisu sporazumeli, sudarili su se u letu, a sam pred golom ostao je Levandovski, kome je preostalo samo da se "pokloni" i donese izjednačenje šampionu Evrope.

Hansi Flik je bio porinuđen da još u 32. minutu umesto povređenog Komana ubaci Sanea, ali je mlado krilo moralo van terena već u 68. minutu, jer očigledno nije ispoštovalo dogovore sa klupom pre ulaska na teren. Sanea je tada zamenio golobradi Musijala, dok je umesto solidnog Tolisoa u igru ušao povratnik Džošua Kimih.

Svaki od njih dvojice je dao značajan doprinos za promenu dešavanja na terenu. Musijala je u 79. minutu pogodio stativu, što je bila najava onoga što će se dogoditi u nadoknadi vremena. Sa druge strane, Boš nije imao mnogo rešenja, ubacio je Demirbaja umesto umornog Bejlija, dok je povređenog Šika zamenio Lukas Alario. Ipak, konkretnih napadačkih akcija nije bilo, ali je ekipa delovala stabilno sve dok katastrofalnu grešku nije napravio Džonatan Ta.

Lopta se od noge reprezentativca Nemačke u trećem minutu nadoknade odbila bukvalno kao od balvana i to prilikom najobičnijeg prijema lopte. To je presekao Kimih, ekspresno uposlio Levandovskog, a lopta je na putu ka golu zakačila Tapsobu, pa spasa za Hradeckog nije bilo.

BUNDESLIGA - 13. KOLO

Petak

Union Berlin - Dortmund 2:1 (0:0)

/Avoniji 57, Fridrih 78 - Mukoko 60/

Subota

Augzburg - Ajntraht 0:2 (0:0)

/Franberger 53ag, Ilsanker 87/

Menhengladbah - Hofenhajm 1:2 (1:0)

/Štindl 34pen - Kramarić 75, Sesenjon 86/

Majnc - Verder 0:1 (0:0)

/Dinkči 90/

RB Lajpcig - Keln 0:0

Šalke - Bilefeld 0:1 (0:0)

/Klos 53/

Leverkuzen - Bajern 1:2 (1:1)

/Šik 14 - Levandovski 43, 90+3/

Nedelja

15.30: (2,75) Frajburg (3,05) Herta (2,75)

18.00: (2,45) Volfzburg (3,40) Štutgart (2,85)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara