Romulo Otero (©Reuters)
Romulo Otero (©Reuters)

Levica Otera srušila lidera u "Veličanstvenom klasiku" (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.12.20. | 00:24

Korintijans u derbiju brazilske Serije A pobedio gradskog rivala sa 1:0 pogotkom reprezentativca Venecuele. Trikolori poraženi posle skoro tri i po meseca u prvenstvu

Nikad izjednačeniji šampionat Brazila. Sao Paulo je bio u strašnoj formi, nije bio poražen u Seriji A od 4. septembra, suvereno je držao čelo elitnog prvenstva najfudbalskije zemlje na svetu, ali u gradskom derbiju je izgubio od Korintijansa. Timao je slavio sa 1:0 (1:0) golom reprezentativca Venecuele Romula Otera u 25. minutu.

Najpopularniji klub u Sao Paulu ima turbulentu sezonu. Nije kandidat za titulu, ali su crno-beli sve bolji i mogli bi bar do mesta u Kopa Libertadoresu. U izjednačenom meču, Dani Alves i drugovi su imali veći posed lopte, ali nisu iskoristili svoje šanse. Domaćin je jednom matirao Trikolore. Igrao se 25. minut. Kolumbijac Viktor Kantiljo je dugom loptom našao krilnog napadača Timaa Otera, a onda je sevnula levica sa oko 15 metara. Golman tima sa Morumbija Tijago Volpi nije imao šanse da zaustavi neodbranjiv udarac Venecuelanca.

Izabrane vesti

Posle primljenog pogotka, gosti su bili bolji. Pokušavali su nekoliko puta iz slobodnih udaraca, ali je čuvar mreže domaćina Kasio bio odličan, skinuo je nekoliko zicera. Mogli su i domaćini do još nekog gola u nastavku. Pretili su iz kontri, ali mreže se više nisu tresle. U 76. minutu dogodila se neverovatna greška golmana Sao Paula Volpija. Pokušao je predribla Otera, ali je izgubio loptu na ivici šesnaesterca, ali su se domaćin spetljali i nisu uspeli da postignu drugi gol na meču.

Sao Paulo je ostao lider, ali su se Atletiko Mineiro i Flamengo opasno približili. Tu je i Gremio, sve bolji Palmeiras, budi se i Internasional, pa nas očekuje zanimljivo prvenstvo Brazila, za razliku od prošle sezone kada je Flamengo završio sa 16 bodova više u odnosu na Santos i Palmeiras.

U najvećem gradu južne hemisfere, za najveći derbi se smatra okršaj Korintijansa i Palmeirasa. Ali vremenom se i tradicije menjaju i modifikuju. Poslednjih desetak godina, podjednako veliki rivalitet je okršaj Korintijansa i Sao Paula, popularni Classico Majestoso, odnosno "Veličanstveni klasiko". Legenda kaže da za Timao (Korintijans) navija sirotinja i niži sloj, a za Trikolore (Sao Paulo) buržoazija i bogati "beli" deo grada. Naravno, to je bilo samo na početku, danas i jedni i drugi imaju navijače iz svih slojeva i klasa. Kortintijans je sa skoro 30.000.000 navijača najpopularniji klub iz Sao Paula i drugi u državi, dok Sao Paulo drži treće mesto po popularnosti sa skoro 15.000.000 navijača.

BRAZIL 1 - 25. KOLO

Subota

Bragantino - Fortaleza 2:1 (1:1)

/Kandido 13, Toni Anderson 88 - Žuninjo 45+1/

Atletiko Paranaense - Atletiko Mineiro 0:1 (0:1)

/Vargas 44/

Internasional - Botaforo 2:1 (1:1)

/Patrik 36, Juri Alberto 70 - Pedro 28/

Palmeiras - Baija 3:0 (3:0)

/Vilijam 6, Vejga 36pen, Roni 43/

Seara - Atletiko Gojanense 1:2 (0:0)

/Ču 61 - Žean 79, Roberson 90/

Gojas - Gremio 0:0

Nedelja

Flamengo - Santos 4:1 (1:0)

/Žerson 42, Barbosa 50pen, 71pen, Felipe Luiz 58 - Bruninjo 75/

Korintijans - Sao Paulo 1:0 (1:0)

/Otero 25/

Sport Resife - Koritiba 1:0 (1:0)

/Tijago Neves 38/

Ponedeljak

Vasko da Gama - Fluminense u toku



tagovi

Sao PauloKorintijansBrazilBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara