Ilustracija (@Shutterstock)
Ilustracija (@Shutterstock)

Lider ne greši na "Čika Dači", Loznica bez kapitena Komarčevića

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.02.21. | 08:45

Radnički iz Kragujevca ima svih devet pobeda na svom terenu ove sezone u drugoligaškoj kornkurenciji. Danas u Šumadiju stiže Dubočica. Loznica dočekuje Trajal u Klupcima

Radnički iz Kragujevca hita ka povratku u Superligu Srbije. Prednost čete Aleksandta Linte je velika i samo čudo može da ih spreči da od leta ne bude članovi najbolje lige. Lider Prve lige Srbije je impresivan na svom terenu. Na "Čika Dači" devet utakmica i isto toliko pobeda. Danas (13.00) u Šumadiju stiže leskovačka Dubočica koja se grčevito bori za osptanak.

Favorit se zna. Domaćin je primio samo šest golova na svom terenu. U prvom delu sezone ja jugu Srbije u duelu ova dva tima nije bilo pobednika – 2:2. Dubočica je poznata kao ekipa koja igra tvrdo, na mali broj golova, a protekle nedelje u Leskovcu je pobedila drugoplasirani Kabel sa 1:0.

Izabrane vesti

Prošle nedelje na debiju u 2021. godini, Radnički je slavio u Pančevu protiv Železničara sa 1:0, a gol odlluke delo je nekadašnjeg reprezentativca Srbije i bivšeg fudbalera Crvene zvezde Marka Mirića.

"Bez želje da potcenim ekipu Dubočice, smatram da smo ipak mi apsolutni favoriti u predstojećem susretu, posebno što igramo na svom terenu, gde imamo maksimalan učinak u dosadašnjem delu takmičenja. Ipak, moramo biti oprezni, s obzirom da nas očekuje kvalitetan, motivisan i agresivan protivnik, ali smo odlučni da sa nova tri boda potvrdimo dobar utisak sa prolećne premijere u Pančevu“, rekao je Mirić.

U drugom meču dana, takođe od 13 časova, Loznica dočekuje Trajal. Izabranici trenera Dragana Mićića su prošle nedelje iznenadili favorizovanu Kolubaru u Lazarevcu (2:1) i istakli kandidaturu za drugo mesto koje vodi u elitu.

Loznica će drugi deo sezone kao domaćin da igra u Klupcima, a ne na svom stadionu Lagator. Trenutno je u toku izgradnja novog modernog objekta. Domaćin će biti lišen usluga kapitena Dragiše Komarčevića koji pauzira zbog kartona. Kruševljani su startovali drugi deo šampionata u drugoligaškoj konkurenciji pobedom pod Bagdalom protiv Zemuna sa 2:1.

PRVA LIGA SRBIJE – 19. KOLO

Petak

Žarkovo - Železničar P. 0:1 (0:1)

/Mirkov 45+2/

Subota

13.00: (1,92) Loznica (3,30) Trajal (3,90)

13.00: (1,40) Radnčki K. (4,20) Dubočica (7,75)

Nedelja

13.00: Borac Č. – Jagodina

13.00: Kabel – Sloga K.

13.00: Radnički P. – Radnički S. M.

13.00: Zemun – Budućnost D.

16.00: Kolubara – Dinamo V.

Ponedeljak

13.00: IMT – Grafičar

***kvote su podložne promenama



tagovi

Srbija 2Prva liga SrbijeRadnički KragujevacFK TrajalTrajalLoznicaDubočica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara