Duel sa prve utakmice Al Ahlija i Mamelodija (©Reuters)
Duel sa prve utakmice Al Ahlija i Mamelodija (©Reuters)

Liga šampiona: Veliki derbi u Pretoriji, aktuelni prvak Afrike traži istorijsku pobedu

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.05.21. | 13:00

Al Ahli u subotu od 15 časova na gostovanju Mamelodi Sandaunsu u Južnoj Africi čuva prednost iz prvog četvrtfinalnog meča od 2:0

Došlo je vreme da gledamo ono najbolje što afrički klupski fudbal može da pruži. Liga šampiona je stigla do četvrtfinalne faze, a u subotu su na programu revanš mečevi.

Najinteresantniji dvomeč igra se u Pretoriji. Aktuelni i budući šampion Južne Afrike, Mamelodi Sandauns, od 15 časova dočekuje Al Ahli iz Kaira, branioca trona. Egipćani iz prvog meča imaju prednost od 2:0, ali protiv sebe imaju lošu tradiciju.

Izabrane vesti

15.00: (2,05) Mamelodi Sandauns (3,10) Al Ahli (3,70) - /Prvi meč 0:2/

Mamelodi i Al Ahli, kao neki od najjačih afričkih klubova, često su se sastajali u ovom veku. Biće ovo peti put od 2001. godine da Sandaunsi ugoste najtrofejniji afrički klub, a zanimljivo je da nikada do sada Al Ahli nije trijumfovao. Tri puta je bilo nerešeno (dva puta 1:1, jednom 2:2), a jednom je Mamelodi trijumfovao. Bilo je to u aprilu 2019. godine, kada su Južnoafrikanci slavili sa ogromnih 5:0.

Tada je na klupi Mamelodija sedeo sadašnji trener Al Ahlija, Pitso Mosimane. Verovatno ga je baš taj rezultat i preporučio Egipćanima prošle godine, kada su rešili da smene šefa stručnog štaba neposredno pred završnicu Lige šampiona. Ispostavilo se kao dobar potez, Mosimane im je doneo trofej. Sada će pokušati da ponovi uspeh, ali i da donese Al Ahliju prvu pobedu u Pretoriji.

Bez obzira na ishod tog meča, Južna Afrika će gotovo sigurno da ima barem jednog predstavnika u polufinalu. Kajzer Čifsi su u prvom meču na svom terenu u Johanesburgu deklasirali Simbu sa 4:0 i tako došli nadomak naredne faze. Biće potrebno čudo u Tanzaniji da bi Lavovi prošli dalje.

15.00: (1,85) Simba (3,35) Kajzer Čifs (4,10) - /Prvi meč 0:4/

Srpski napadač Samir Nurković igraće ponovo za Čifse. U prvom meču je bio dvostruki strelac, postigao je drugi i treći gol. Sad će da proba da nastavi seriju.

Od 18 časova se igraju još dva meča. Esperans u Tunisu dočekuje Beluizdad, a u prvom duelu bilo je 2:0 za Alžirce. U isto vreme Vidad u Kazablanci dočekuej MC Alžer, posle 1:1 iz prvog susreta.


tagovi

Afrička Liga šampionaMamelodi SandaunsAl Ahli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara