Fudbaleri Lila (©Reuters)
Fudbaleri Lila (©Reuters)

Lil korača ka senzaciji

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.04.21. | 13:23

Lider Lige 1 drži sudbinu u svojim rukama, titula nije više samo san. Doge gostuju Mecu u prvom meču 32. kola šampionata Francuske. Promo kvota u Mozzartu na pobedu gostiju – 1,77

Ko bi rekao da će sedam kola pre kraja Lige 1 veliki, moćni, skupoceni Pari Sen Žermen da gleda u leđa Lilu? U većem delu prvenstva Francuske Doge su bile lideri, ali malo ko je očekivao da mogu da izdrže udare Kilijana Mbapea, Nejmara i ostalih zvezda Parižana. Senzacija je nadohvat ruke.

Sve zavisi od Lila koji je prošle nedelje pobedio branioca krune, prošle sezone osvajača sva četiri trofeja u Francuskoj sa 1:0 i ponovo stekao tri boda više. Nije samo četa Maurisija Poketina rival za tron. Tu je i sjajni Monako, dok Lion pada.

Izabrane vesti

Doge večeras (21.00) gostuju Mecu i imaju šansu da zadrže makar tri boda više u odnosu na Svece. Domaćin je bezbrižan na sredini tabele, bez bojazni za opstanak, ali teško može da se umeša u borbu za Evropu. Sve je na strani lidera, ali ove sezone elitni šampionat Francuske se pokazao kao neizvestan. I Lil je imao neke neočekivano poraze u poslednje vreme. Krajem prošlog meseca je poražen na svom terenu od Nima (1:2). Tada se činilo da četa Kristofa Galtijea plaća ceh pritisku, ali je trijumf na Parku prinčeva razuverio „neverne Tome“.

Proradio je konačno skupo plaćeni Kanađanin Džonatan Dejvid, plaćen Gentu 32.000.000 evra proteklog leta. Njegovim golom srušen je šampion Pari Sen Žermen. Tu je i odlični Turčin Burak Jilmaz.

Pobeda u Parizu ulila je dodatno samopouzdanje u redovima Lila. Titula je blizu, ali do kraja ima još sedam "finala".

"Ovo mi je najveći izazov u karijeri. Ne događa se često da imate šanse da stignete do titule. Trideset i jedna utakmica u sezoni, prvi smo sa tri, četiri i pet bodova prednosti u odnosu na ostale tri ekipe. Nije puno, jer je preostalo još sedam utakmica i 21 bod u opticaju. Tu smo gde jesmo, imamo određenu snagu, određeni kvalitet. Ne smemo da dozvolimo opuštanje. Moramo da iskoristimo svaku šansu“, rekao je trener Galtije, prenosi sajt Lige 1.

21.00: (5,20) Mec (3,45) Lil (1,77)

Iskusnom stručnjaku ističe ugovor sa Lilom na kraju sezone, ali ne želi da priča o novom ugovoru ili napuštanju Doga. Fokus je na finišu sezone. Protiv Pari Sen Žermena povredio se strelac jedinog gola Dejvid, i to ubrzo pošto je zatresao mrežu domaćina. Kanađanina muči zglob i verovatno neće igrati u Mecu. Dvojica turskih reprezentativaca Jusuf Jazidži i Zeki Dželik su oboleli od virusa korona, dok je Portugalac Tijago Đalo dobio crveni karton prošle nedelje protiv šampiona Pari Sen Žermena.

Domaćin takođe ne može da računa na najjači sastav. Van tima zbog povreda su Vensan Pajot, Varen Timbembe, Opa Ngete, Ibrahima Nijane i Manuel Kabi, dok je defanzivac iz Gane Džon Boje suspendovan zbog crvenog kartona prošle nedelje u meču u Kneževini protiv Monaka (0:4).

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE LIL DA OSVOJI TITULU U FRANCUSKOJ JE 3,00.

U prvom delu sezone Lil je teško dobio Mec sa 1:0 golom Brazilca Luiza Arauha u 88. minutu. Dogama prijaju gostovanja u Mecu. Dobili su pet od poslednjih šest utakmica na stadionu Munusipal Sent Simforijen.

Prvi meč 32. kola šampionata Francuske, Mec – Lil (21.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Liga 1Francuska Liga 1Francuska 1FrancuskaLilMec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara