Džesi Lingard (AFP)
Džesi Lingard (AFP)

Lingard bi iz Junajteda glavom bez obzira: Zahteva pozajmicu u januaru, žele ga Barsa i Milan

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.11.21. | 20:12

Engleski ofanzivac u oktobru odbio sramotnu ponudu Crvenih đavola - novi ugovor sa manjom platom i bez garancija da će igrati

Prekipelo je Džesiju Lingardu od silnog grejanja klupe u Mančester Junajtedu i želi da pobegne glavom bez obzira. Nije se, niti će se naigrati fudbala sve dok je Ole Gunar Solskjer trener Crvenih đavola, pa je zatražio od kluba da ga pošalje na pozajmicu već u januaru, šest meseci pre nego što mu ugovor istekne, te da bude slobodan u izboru nove sredine. I nije se sitna riba okupila oko igrača za kojeg na Teatru snova nema mesta, već ga za mesec dana u svojim redovima žele Barselona i Milan.

Pokušao je Junajted u oktobru da produži ugovor engleskom fudbaleru, ali Lingard je zahtevao garancije da će igrati. Ne samo da ih nije dobio, već mu je ponuđena nešto manja plata u odnosu na onu koju trenutno ima u Junajtedu. Jedini način da mu se ostvari velika želja i zaigra na Svetskom prvenstvu u Kataru, jeste da promeni sredinu i ponovi ono što je radio početkom 2021. u Londonu.

Izabrane vesti

Godine traženja u Mančester Junajtedu, feniksovsko dizanje iz pepala u Vest Hemu i životna forma u Premijer ligi. Džesi Lingard je konačno nabacio osmeh na lice, počeo da postiže i namešta golove (devet pogodaka i pet asistencija na 15 utakmica), a onda je pozajmici došao kraj. Bajka u redovima Čekićara se završila, Lingard se vratio na Old Traford, a višestruke ponude počele su da stižu u crveni deo Mančestera. Logično najageresivniji je bio Vest Hem, ali bez obzira što se u Junajtedu znalo da stiže Džejdon Sančo, uprava ipak nije želela da pusti engleskog ofanzivca.

"Džesi se vratio, blistao je i želi da se bori za mesto u timu. Nema ništa bolje nego kada vidite igrače koji su spremni da se bore za svoje mesto. Naravno, ono što je uradio u finišu minule sezone, to je pravi Džesi. Znamo da je za takve stvari sposoban. Mislim i da smo videli pred kraj da su nam nedostajale opcije", izgovorio je Ole Gunar Solskjer 18. jula ove godine.

Međutim, igre Junajteda dovoljno govore o trenerskim kvalitetima Norvežanina, koji za razliku od Devida Mojesa, očigledno ne ume da koristi Lingarda. Dete Junajteda provelo je tek 63 minuta u Premijer ligi raspodeljenih na pet utakmica, a i to mu je bilo dovoljno za dva gola. U ligi šampiona dva nastupa i smešnih 19 minuta u igri (asistencija protiv Viljareala), a jedini start upisao je u Karabao kupu baš protiv Vest Hema. Zaslužuje Lingard bolje od Junajteda. Možda ne veći klub, ali svakako sredinu u kojoj će ga više ceniti.

Ukoliko se nešto ne promeni za 180 stepeni, poput smene Solskjera i dolaska trenera koji bi Lingarda uverio da će igrati u drugom delu sezone, Džesi će napustiti klub u kojem je, računajući dečačke dane proveo 21 godinu. Britanski mediji pišu da je Lingardov zastupnik prethodnih par nedelja boravio u Španiji i sastančio sa zainteresovanim klubovima. Prema njihovim navodima u igri je i Atletiko Madrid.


tagovi

Džesi LingardMančester JunajtedOle Gunar Solskjer

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Milan
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara