Aleksandar Linta (©MN Press)
Aleksandar Linta (©MN Press)

Linta: Otkaz nisam očekivao

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 16:26

Iako je Radnički iz Kragujevca lider Prve lige Srbije, Aleksandar Linta nedavno je smenjen sa mesta šefa stručnog štaba ekipe iz grada na Lepenici

Za mnoge je to bio potpuno neočekivan rasplet samo sedam kola pre kraja prvenstva, posebno ako se u obzir uzme činjenica da je Radnički stigao nadomak plasmana u elitni rang takmičenja i ujedno igrao najlepši fudbal u Prvoj ligi Srbije. Ipak, Kragujevčani su se posle serije nešto slabijih rezultata zahvalili na saradnji Aleksandru Linti.

Bivši trener ljubljanske Olimpije i kazahstanskog Irtiša forsirao je pas igru i insistirao na što većem posedu lopte. Radnički je igrao tehnički najdoteraniji fudbal, ali slabija rezultati naveli su upravu Kragujevčana da reaguje.

Izabrane vesti

"Da budem potpuno iskren, otkaz nisam očekivao. Želeo sam da zajedno završimo započet posao i da Kragujevac vratimo u elitni rang srpskog fudbala. Neću sada da ulazim u dublju analizu, nema ni potrebe, uprava je donela odluku. Preuzeli su odgovornost mojom smenom. Svakako, Radničkom želim svu sreću i plasman u Superligu. To bi na neki način bio i moj uspeh, jer ekipa je prva na tabeli još od septembra prošle godine. Uveren sam da će momci umeti da sačuvaju prednost koju imaju i da ćemo zajedno radovati uspehu", iskren je Linta, kao i uvek.

21.00: (4,60) Lids (3,70) Liverpul (1,77)

Na epizodu u redovima Radničkog, Linta gleda prilično emotivno.

"Šumadija voli fudbal, živi za njega i prava je šteta što nas je pandemija virusa korana lišila publike. Siguran sam da bi stadion “Čika Dača” bio rekorder po poseti, s obzirom na rezultate koje smo pravili i lidersku ulogu koju imamo", kaže Linta u kome nema nimalo negativnih emocija ili sujete iako smenjen kao lider takmičenja.

Fudbalerima Radničkog želi svu sreću.

"Želim da pozitivnim pristupom pomognem igračima da dođu do željenog cilja. Pozdravio sam se sa prvotimcima i poželeo im uspeh koji svi sanjaju. To je ekipa sastavljena uglavnom od Kragujevčana i svi imaju i lični, ali i lokalpatriotski motiv da Radnički ponovo bude superligaš. Želim im svu sreću".

Linta nema dilemu da će Radnički izboriti plasman u najviši rang, a kako će Kragujevčani izgledati u Superligi?

"To više nije moja tema, ali verujem da će uprava kluba i grad Kragujevac umeti da prepoznaju šta je sve potrebno da bi se izbegao “jo-jo” efekat kad se vrate u elitu. Kragujevac zaslužuje da ima stabilnog člana Superlige, ali na tome mora mnogo da se radi i da se vuku pametni potezi. Verujem da ima kvaliteta za tako nešto u budućnosti, ali korak broj jedan je da se obezbedi Superliga".

Za posao ne brine.

"Odmoriću se malo, posvetiću se porodici koja je bila zapostavljena u posldnje vreme, a posla će biti za onog ko želi i voli da radi", poručio je Linta.



tagovi

Aleksandar Linta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara