Fudbaleri Liona (©AFP)
Fudbaleri Liona (©AFP)

Lion bez kapitena i još tri suspendovana igrača na Lorijan

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.05.21. | 13:02

Nastavlja se takmičenje u Ligi 1. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Liona je 1,47

Fudbaleri Olimpik Liona su napravili ogroman korak ka plasmanu u Ligu šampiona sledeće sezone pobedom nad Monakom (3:2). Nisu prestigli Kneževe na tabeli, ali su barem ostali u igri za to do kraja. U pretposlednjem kolu u subotu od 17 časova na noge im dolazi Lorijan. Samo pobeda domaćinu dolazi u obzir.

Ogroman problem predstavljaće odsustvo kapitena Memfisa Depaja, koji je zaradio suspenziju i nema pravo nastupa protiv Lorijana. Ovaj 27-godišnji Holanđanin je najbolji strelac ekipe sa 19 golova, a uz to je i najbolji asistent u čitavoj Ligi 1 sa 10 asistencija. Igra Liona mnogo zavisi od njegovog prisustva, a to najbolje pokazuje podatak da je od početka prošle sezone Olimpik pobedio na samo 30 odsto utakmica koje je igrao bez Depaja.

Izabrane vesti

17.00: (1,47) Lion (4,40) Lorijan (6,75)

Pored kapitena, suspendovani su i defanzivci Marselo i Matija de Siljo. Oni su dobili crvene kartone na kraju utakmice sa Monakom, zbog toga što su bili inicijatori nereda i sukoba sa Kneževima. Na tom meču, još sredinom poluvremena, crveni karton je dobio i Maksim Kakere, tako da ni on nema pravo nastupa u subotu.

Sve to je primoralo Rudija Garsiju, trenera Liona, da se ozbiljno počeše po glavi dok je pisao formaciju i startnu postavu. Praktično nema defanzivce na raspolaganju, moraće štopera da igra neko iz veznog reda.

Ako pogledamo koje igrače imamo na raspolaganju, a da po poziciji nisu defanzivci, izdvaja mi se Tijago Mendeš. Nikada nije igrao kao štoper, ali ima karakteristike za tu poziciju. Inteligentan je fudbaler, tehnički je odličan i ume da iznese loptu. Atleta je i dobar je u vazduhu. Ako budemo igrali sa tri defanzivca pozadi, mogao bi da se oproba na novoj poziciji. Mada, imamo i neke mlade igrače koji bi mogli da zaigraju“, rekao je Garsija, kojem će ova utakmica da bude 400. u Ligi 1.

Lionove kadrovske probleme pokušaće da iskoristi Lorijan, koji sa Nantom i Nimom vodi borbu za opstanak. Za sada je iznad crte, ali eventualni loš rezultat bi to mogao da promeni. Izabranici Kristofa Pelisijera su podigli formu baš kada je to trebalo, pobedili su na tri od poslednjih pet utakmica. Trenutno su u mini seriji od dve pobede, nad Bordoom (4:1) i Anžeom (2:0).

Lion nije pobedio Lorijan na poslednja tri susreta. Ove sezone su odigrali 1:1. Prenos susreta Liona i Lorijena možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

LionFrancuska 1Francuska Liga 1Lorijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara