Mejson Maunt (©Reuters)
Mejson Maunt (©Reuters)

Liverpul i Arsenal dobili konkurenciju, Junajted spremio 60.000.000 evra za Maunta

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 11:06

Daleko manje će ponuditi od onoga što Čelsi traži, ali...

Promena vlasničke strukture i enormna ulaganja, još veća no što su bila u eri Romana Abramoviča, zasad, Čelsiju ništa dobro nisu doneli. Igrači su angažovani, ali je pitanje da li su pojačanja. Pritom, oni sa dugogodišnjim stažom na Stamford brižu su zapostavljeni. Projektovan je Mejson Maunt za nosioca, u međuvremenu je pao u drugi plan i kada mu je ponuđen novi ugovor – odbio je. To će pokušati da iskoriste klubovi iz vrha Premijer lige.

Nezadovoljan je Mejson Maunt kako se prema njemu ophode, nije želeo da potpiše novi višegodišnji ugovor – problem je bila i dužina, ali i plata – i osluškivaće ponude. Arsenal i Liverpul još nisu zabacili udicu, iako su zainteresovani, merka ga i Njukasl, a Dejli mejl donosi informaciju da je Mančester junajted spremio 60.000.000 evra za engleskog reprezentativca.

Izabrane vesti

Erik ten Hag želi da osveži sredinju terena, da ima širinu i da ne dođe u situaciju kao ove sezone, kada se Kristijan Eriksen povredio, a ekipa imala problem sa kreacijom. Klubu sa Old Traforda pogoduje to što Mejson Maunt ulazi u poslednju godinu ugovora, međutim, ne nudi onoliko koliko londonski Plavci traže.

Čelsi je zacepio cenu, prethodnih meseci pominjalo se da će tražiti 80.000.000 evra, pa i više za momka koga je promovisao Frenk Lampard. To je cifra koju niko od interesenata nije spreman da plati, što znači da bi odlazak igrača koji je prohodao na Stamford bridžu mogao da preraste u letnju sagu. Jer, kad-tad će morati Plavci da smanje apetite, pošto rizikuju da Maunt idućeg leta napusti klub bez obeštećenja.

Ipak, i dalje u Čelsiju gaje nadu da bi moglo doći do obrta, te da će Mejson Maunt ostati i potpisati novi ugovor. Razlog je sve izvesnije sklapanje saradnje sa Maurisiom Poketinom. Argentinski stručnjak je već viđen kao novi trener, i izuzetno ceni engleskog ofanzivca, pa bi i njegova uloga u timu mogla da se promeni. A, onda i stav oko budućnosti.

Bilo kako bilo, londonskom klubu neće manjkati ponuda ovoga leta za Maunta. Samo je pitanje šta će odabrati...



tagovi

Mejson MauntČelsiMančester JunajtedLiverpulArsenalLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Čelsi
Liverpul
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara