Liverpul menja lični opis, na prodaju i Salah?!

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 10:37

San u priču uvukao Real Madrid...

Da će jedna zvezda napustiti Enfild ovog leta negde je bilo i najavljeno kroz izjave Jirgena Klopa da mu je potrebna sveža krv. Ali ukoliko bi Liverpul ostao i bez druge vedete koja je sebe ponajviše ugradila u sve uspehe poslednjih nekoliko godina, bio bi to zaista ozbiljan šok za armiju navijača Redsa. A upravo takvu mogućnost najavljuju u današnjem izdanju Sana.

Da, dobro slutite - ostrvski tabloid uverava da će Liverpul razmotriti da do 1. septembra proda Mohameda Salaha ukoliko kojim slučajem na njegovu adresu stigne ponuda od oko 60.000.000 funti (oko 70.000.000 evra)!

Izabrane vesti

Isti izvor navodi da čelnici Real Madrida prate delikatnu situaciju u kojoj se nalaze Liverpul i Salah, a koja je izazvana dugim i neuspešnim pregovorima oko novog ugovora.

Podsetimo, iz sličnog razloga pre nekoliko dana Bajernu je prodat Sadio Mane (sa bonusima nešto više od 40.000.000 evra), čime je sprečen njegov odlazak za džabe idućeg leta. Očito da u Liverpul nisu spremni da rizikuju i u poslednjih 12 meseci Salahovog ugovora uđu bez dogovora oko nastavka saradnje, što je dovelo do situacije da se razmišlja o njegovij prodaji.

San navodi da se Salah i Liverpul predugo nalaze u ćorsokaku usled njegovih zahteva da po novom ugovoru umesto sadašnji 240.000 funti (kao Van Dajk), zarađuje čak 400.000 nedeljno, te da problem u vidu razlike u visini ponude i potražnje iz ove perspektive deluje nerešivo.

Real nakon kraha sa Mbapeom i odlaska Halanda u Mančester Siti nije imao u planu da ovog leta napada veliku zvezdu, ali i te kako se dovodio u vezu sa Salahom prethodnih meseci i godina. Egipćanin je trebalo da postane realna meta Kraljevića idućeg juna, kao slobodan igrač, međutim ukoliko im bude ponuđen narednih dana, nije isključeno da bi moglo da dođe do kontakata.

Isti izvor podvlači kako bi Liverpul - u trenutnoj situaciji - zadržavanjem Salaha preuzeo veliki finansijski rizik, a da su se njegovi američki vlasnici u dosadašnjem polovanju pokazali kao veoma oprezni i jasno opredeljeni da ne prave gubitke ni po koju cenu.

U prilog spekulaciji o mogućem odlasku i ide i Klopov čvrst stav da ni zbog koga, pa ni zbog najvećih zvezda, ne treba razbijati jasno postavljenu strkturu plata.

Jedina stvar na koju Liverpul nikao ne bi pristao, konstatuje San na kraju teksta, jeste da Egipćanina proda nekom od rivala iz Premijer lige.


tagovi

Mohamed SalahLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Liverpul
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara