Žil Kunde i Majkl Antonio (Reuters)
Žil Kunde i Majkl Antonio (Reuters)

Londonski zid u nastajanju: Čelsi ponudio 55.000.000 za Kundea

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.07.22. | 01:07

Navijačima Plavaca kreće voda na usta na pomisao da će im sledeće godine gol čuvati tandem Kulibali - Kunde

Kalidu Kulibali je pre nešto manje od tri dana zvanično predstavljen u Čelsiju koji očigledno planira da ovog leta oformi, mnogi će se složiti najčvršći štoperski tandem Premijer lige. Bilo je priče da bi stamenog Senegalca mogao da upari sa Pari Sen Žermenovim Prenelom Kimpembeom, ali velikan sa Staford Bridža puca na još više i nišane je pre par dana usmerio ka čoveku koji mu je prošlog leta bio najveća želja - Žilu Kundea. Sad je Čelsi, bar prema informacijama koje prenosi španska Marka ponudio Sevilji 55.000.000 (uključujući bonuse) za reprezentativca Francuske.

Sličan novac Plavci su nudili prošlog avgusta, ali Andalužani su ovog leta konačno dobili nešto opipljivo sa čim mogu da rade, odnosno pregovaraju i podižu cenu. Nije tajna da španski klub želi bar 65.000.000 za štopera koji je takođe prva želja Barselone. Međutim, Katalnoci su već investirali ogroman novac, preko 100.000.000 za Rafinju i Roberta Levandovskog, pa bi prvo morali da isposluju neku kapitalnu prodaju poput Frenkija De Jonga, kako bi ponovo mogli da se razmašu desetinama miliona evra. Mundo Deportivo je danas pisao o želji Kundea da sačeka Barselonu, ali imajući u vidu koliko je brzo Čelsi razoružao Napoli za Kulibalija, deluje da Barsa nema baš mnogo vremena.

Izabrane vesti

Po istom principu, Plavci bi lako mogli da omekšaju i Sevilju, a njihovim navijačima već kreće da teče voda na usta od pomisli da će im naredne sezone gol čuvati tandem Kulibali - Kunde, te da im leđa čuva super iskusni profesor defanzivnih nauka Tijago Silva. Koji to još klub velike šestorke engleskog fudbala može da se pohvali ovakvim defanzivcima kvaliteta onog koji će imati londonski zid ukoliko Kunde zaista stigne na Stamford Bridž. Liverpul, činjenica ima Virdžila Van Dajka, dok je Ibrahima Konate koji je viđen kao nasladnik Žoela Matipa, u više navrata prošle sezone pokazao da je tempirana bomba i da može da kiksne onda kada ne bi smeo. Sitijeva defanziva je takođe preozbiljna sa Rubenom Dijasom, Ejmerikom Laportom, te podrškom u vidu Džona Stounsa i Nejtana Akea. Baš je Akea želeo Čelsi, ali na toj vagi merenja kvaliteta, tas ipak preteže na stranu Francuza.

Mančester Junajted je doveo sjajnog Lisandra Martineza, ali mu je kapiten i dalje najblaže rečeno nepouzdani Megvajer, dok Varan kojeg su i povrede usporile prošle sezone još traži sebe na Old Trafordu. Arsenal ima korektne štopere sa Gabrijelom Magaljaešom i Benom Vajtom uz povratak Vilijama Salibe, jednog od najboljih centralnih defanzivaca Lige 1 u prošloj sezoni. Totenhem ima jednog štopera vrhunskog kvaliteta i to je Kristijan Romero, mada bi Antonio Konte mogao da utegne zadnju liniju u kojoj se još nalaze novopridošli Klemon Lengle, te Erik Dajer i Davinson Sančez.

Na papiru je ipak odbrana Građana svim kvalitativnim merilima ipak najpribližnija projekciji Čelsijeve sa Kundeom. Zato novom vlasniku Plavac Tedu Boliju koji se od odlaska Marine Granovskaje ne libi da sam pregovara o transferima fudbalera najviše isplati da za nijansu pojača ponudu za momka koji sa 25.000.000 evra plaćenih Bordou pre tri godine slovi za rekordnu kupovinu Sevilje.

Podsetimo, Rahim Sterling je bio prvo letnje pojačanje Čelsija i plaćen je Mančester Sitiju 56.200.000 evra, a za njim je stigao i Kulibali za 38.000.000 fiksno i 2.000.000 kroz bonuse. Jedini novac od transfera Čelsi je ovog leta zaradio slanjem Romelua Lukakua na pozajmicu u Inter koji mu je za to zadovoljstvo platio 8.000.000.


tagovi

Žil KundeLetnji prelazni rok 2022ČelsiSeviljaKalidu Kulibali

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara