Đulen Lopetegi (©Reuters)
Đulen Lopetegi (©Reuters)

Lopetegijev debi protiv četvrtoligaša koji je eliminisao Brentford, Njukasl u naletu

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.12.22. | 13:10

Liga kup: Džilingam je prvi rival novom kormilaru Vulverhemptona

Mundijal je prošao, vreme je za klupske obaveze, a među prvima im se vraćaju Englezi. I to u okviru Liga kupa, a jedan od sukoba koji izaziva više pažnje je okršaj Vulverhemptona i Džilingama. Možda neće biti težak za Vukove, s obzirom na činjenicu da gosti igraju četvrti rang, ali uvek postoji rizik. Pogotovo što Vulvsi ne blistaju ove sezone, što pokazuje i smena trenera u redovima ekipe sa Molinjua.


Izabrane vesti


Bruno Laž je letos dobio priliku da nastavi gde je stao njegov zemljak Nuno Espirito Santo, ali je potrajao četiri meseca. Njegovo mesto sredinom novembra popunio je Đulen Lopetegi, koji ima dosta iskustva i debitovaće kao trener Vukova u ovoj utakmici.

Poslednjih godina, Vulverhempton je uvek bio poznat kao veoma neugodan tim za rivale. Ekipu je odlikovala dobra odbrana, ali ofanzivno se nije tako dobro složila. Ovo poslednje važi i do sada u sezoni 2022/2023, jer su Vulvsi u Premijer ligi postigli samo osam golova. Problem je što je defanziva malo ranjivija...

20.45: (1,15) Vulverhempton (7,75) Džilingem (18,0)

Vulverhempton je trenutno na dnu prvenstva Engleske i Lopetegi je pokušavao da vrati tim na pravi put tokom pauze usled Svetskog prvenstva. Mundijal je Špancu veoma značio jer je mogao da upozna svoj tim i razvije strategiju za ostanak u ligi.

Možda će protivnik kao što je Džilingam da bude od velike koristi upravo sada na početku takmičarske faze posle Svetskog prvenstva. Vulverhempton igra tri lige više, i imaće dosta lopte i priliku da se uigra na zvaničnim mečevima. Zato Vulverhempton ne bi trebalo da odmara previše igrača.



Džilingem igra u Ligi 2, a uprkos ovoj razlici, postoji jedna zajednička stvar sa domaćinom. Oba tima su na dnu svoje lige. Osvojiio je 14 bodova iz 20 utakmica, zabeleživši samo dve pobede. Koliko mu loše ide u domaćoj ligi, toliko je dobar u Liga kupu.

Džilsi su preživeli već tri kola. U prvom kolu su pobedili Vimbldon, zatim Iksiter, a u prethodnom kolu Džilingem je na penale u gostima eliminisao Brentford. To bi trebalo da bude upozorenje Vulverhemptonu da ne potcenjuje protivnika.

20.4

5: (1,48) Njukasl (4,40) Bornmut (6,75)



Interesantan je i okršaj dva tima iz najjačeg engleskog ranga, gde će Njukasl dočekati Bornmut. Svrake su u velikom stilu otišle na pauzu usled zaustavljanja sezone i treće su na prvenstvenoj tabeli. Dobile su pet utakmica zaredom, a na deset poslednjih u borbi za bodove ne znaju za poraz.

Da je Njukasl u naletu potvrdio je i tokom mini priprema. Bili su crno-beli bolji od Al Hilala (5:1) i Rajo Valjekana (2:0) u kontrolnim utakmicama i zato u Liga kup ulazi kao blagi favorit.

Posebno što igraju kod kuće, gde izabranici

Edija Haua

ne samo da nisu izgubili ove sezone, nego su primili tek jedan jedini gol u poslednjih pet mečeva.

Mada, neće baš biti jednostavno za Njukasl, jer je Bornmut pre predaha spojio dve pobede. Obe nad Evertonom, i to po tri razlike. Od kluba iz Liverpula je bio bolji u Liga kupu 4:1, a u Premijer ligi 3:0.

Ove sezone su već igrali Njukasl i Bornmut, baš na Sent Džejms parku, bilo je 1:1 u septembru, tako što je na pogodak Filipa Bilina uzvratio novajlija iz Sosijedada, Aleksandar Isak. Prethodno je Njukasl dobio dva duela, a ukupno je u seriji od šest mečeva bez poraza od Trešnjica.

ENGLESKA, LIGA KUP - OSMINA FINALA

Utorak

20.45: (8,50) MK Dons (4,80) Lester (1,37)

20.45: (1,48) Njukasl (4,40) Bornmut (6,75)

20.45: (1,28) Sautempton (6,00) Linkoln Siti (9,50)

20.45: (1,15) Vulverhempton (7,75) Džilingam (18,0)

Sreda

20.45: (3,25) Blekburn (3,30) Notingem Forest (2,25)

20.45: (9,00) Čarlton (5,00) Brajton (1,35)

21.00: (1,48) Mančester Junajted (4,40) Barnli (6,75)

Četvrtak

21.00: (2,00) Mančester Siti (3,60) Liverpul (4,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kupLiga kup EngleskeVulverhemptonDžilingemNjukasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara