Samir u dresu Hrvatske (Reuters)
Samir u dresu Hrvatske (Reuters)

Luda priča najboljeg Dinamovog Brazilca: Ugovor sa Zvezdom bio je ispred mene, nisam hteo da potpišem dok se ne javim Mamiću...

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.04.21. | 18:36

„A onda su se umešali navijači, jer sam igrao za hrvatsku reprezentaciju, i ostao sam bez kluba“, rekao je sjajni vezista

Dinamo ove takmičarske godine beleži istorijske rezultate, stigli su Modri do četvrtfinala Liga Evrope, ali retko ko je ostavio tako dobar utisak na Maksimiru kao Brazilac sa hrvatskim pasošem, Žorž Samir. Prvi čovek Modrih Zdravko Mamić zbog bravuroznih driblinga i šuteva prozvao ga je sinom (filjo prim.aut), umeo je da trpi sve njegove nestašluke, usko vezane za noćni život i alkohol.

Izabrane vesti

Bilo je tih godina zadovoljstvo gledati Samira, a čak i kada mu je karijera krenula silaznom putanjom imao je brojne ponude. Nije tajna da ga je Crvena zvezda želela leta 2018. godine, pre nego što je opremu crveno-belih zadužio Ebesilio. Samir je bio tiha patnja Zvezdana Terzića mesecima ranije, čak i u periodu kada je brazilski majstor fudbala imao teške trenutke u Kini.

I dočekao ga je u svojoj kancelariji, ali nije zatvorio već viđen transfer. Kasnije su dolazak bivšeg reprezentativca Hrvatske Samira stopirali navijači Crvene zvezde, ali je ključnu ulogu imao Zdravko Mamić. Bila je to klasična, ali legitimna balkanska podvala.

"TERZIĆ MI JE REKAO DA NEĆU IGRATI ZA ZVEZDU AKO ODMAH NE POTPIŠEM UGOVOR"

O svemu tome u Podkastu Inkubator pričao je bivši vezista Dinama i španskog Hetafea.

„Imao sam ponudu Crvene zvezde. To je bilo kada je trebalo treći put da se vratim u Dinamo. Dogovorili smo se sa Zdravkom, i čekao sam dve tri nedelje, ali nisam potpisao ugovor. Onda sam otišao u Beograd. Došao sam kod Zvezdana Terzića, sve smo se dogovorili za dva sata. Međutim, na kraju sam mu rekao da imam usmeni dogovor sa Zdravkom i da želim da se vratim u Zagreb i još malo popričam sa Mamićem. Da mu kažem da neću igrati za Dinamo, već za Crvenu zvezdu. Terzić mi je na to rekao: „Ako izađeš iz ove kancelarije bez potpisanog ugovora nećeš igrati za Zvezdu“. Nisam mu verovao, rekao sam da dolazim sutra da potpišem ugovor i da istovremeno donesem stvari. Imao sam taj ugovor ispred sebe, samo da ga potpišem. Nisam hteo tog dana da ga potpišem, jer sam dao reč Zdravku“, prisetio se Samir.

Kasnije je ta priča otišla u etar. Dovoljno za reakciju navijača Crvene zvezde. I kraj jednog transfera.

„Onda sam otišao do Zagreba i ne znam šta se dogodilo (smeh prim.aut). Zdravko je otišao u Međugorje i nisam imao s kim da pričam u Dinamu. U međuvremenu su Delije čule za to, i nisu me hteli. Moj problem je bio što sam igrao za reprezentaciju, Ibanjez nije bio takav slučaj. Oni (Delije prim.aut) me nisu hteli“.

Samir je rekao da je pre dolaska na sastanak sa Terzićem pričao o Crvenoj zvezdi sa Luisom Ibanjezom.

„Na kraju sam ostao bez kluba. Nisam igrao ni za Zvezdu ni za Dinamo. Šteta... Mislim da bih igrao odlično u Zvezdi, i da bih imao podršku. Lučo mi je nahvalio klub. Rekao sve najbolje o navijačima“, dodao je Samir. 



tagovi

SamirDinamo Zagreb

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara