Đovani Simeone (©Reuters)
Đovani Simeone (©Reuters)

Ludi dani za Simeonea: Verona ga otkupila kako bi ga prodala Napoliju, Dortmund reaguje zbog Alea

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.07.22. | 17:09

Sve izvesnije da će Argentinac na Vestfalen, ne na stadion Dijego Armando Maradona

Ponekad formulacija da je "prelazni rok živa stvar" deluje izlizano, ali samo onima koji su integralni deo svega što se dešava u toku pregovora ili samog transfera znaju koliko okolnosti mogu da se promene bukvalno preko noći.

To bi sada možda i najbolje mogao da objasni Đovani Simeone. Do juče je delovalo da će karijeru da nastavi u Napoliju, čak se na Čizmi pisalo da je transfer usmeno dogovoren uz potrebne finansijske detalje, a koliko do četvrtka Argentincu bi sve moglo da se okrene naglavačke.

Izabrane vesti

Sa više adresa u Italiji, Španiji i Nemačkoj stižu vesti da je Dortmund preuzeo glavnu reč u pregovorima sa Veronom oko transfera mladog napadača, te da delegacija sa Vestfalena stiže prvog dana avgusta kako bi zatvorila posao. Jasno je odmah da je ovakva reakcija Dortmunda iznuđena posle vesti o teškom zdravstvenom stanju Sebastijana Alea kome je ustanovljen maligni tumor testisa zbog čega ga čekaju meseci agresivne hemioterapije. Milioneri su Alea videli kao zamenu za Erlinga Halanda koji je otišao u Mančester Siti, sada je situacija takva da klub nema drugu opciju nego da kupi novog centarfora kako bi popunio veliku prazninu. Pogotovo jer je još nepoznato da li će uopšte i kada Ale vratiti profesionalnom fudbalu.

Subota, 18.30: (2,20) Dortmund (3,60) Leverkuzen (3,40)

Ludi su ovo dani za Simeonea juniora. Naime, on nije bio planiran da ostane u Veroni pošto je htela da materijalizuje njegovu odličnu sezonu sa 17 golova i šest asistencija. Njega je klub iz grada Romea i Julije otkupio početkom meseca od Kaljarija za 10.500.000 evra samo kako bi ga preprodao dalje. Klubovi su se poslednjih sedmica natezali oko obeštećenja, pošto je Verona tražila bar 18.000.000 evra, a Napoli nije hteo da ide iznad 15.000.000 sa bonusima. U međuvremenu je usmeni dogovor postignut i sve je bilo spremno da se zakaže termin za lekarske preglede i odrađivanje potrebne papirologije. Sada bi sve to moglo da padne u vodu jer je Dortmund spreman da ponudi više...

Verona je zato odlučila da još ne pruži ruku čelnicima Napolija, već želi da sačeka taj četvrtak kako bi čula uslove nemačkog tima, pa da onda definitivno odluči. Ni to možda neće biti konačno rešenje, pošto se za Simeonea interesuju Juventus i Sevilja. Stara dama ga vidi kao potencijalnu rezervu za Dušana Vlahovića, mada se traži rešenje sa više iskustva, dok je Monći veliki ljubitelj Simeoneovih fudbalskih kvaliteta.

Četvrti strelac Serije A u prošloj sezoni sada čeka rasplet. U Nemačkoj bi mogao da napravi veliki iskorak jer bi zaigrao Ligu šampiona, a opet to može da dobije i u Napoliju s tim što je Dortmund poslednjih godina postao rasadnik vrhunskih špiceva.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Đovani SimeoneBorusija DortmundNapoliVerona

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara