Slavlje reprezentativaca Perua (Foto: Reuters)
Slavlje reprezentativaca Perua (Foto: Reuters)

Ludnica u Gojaniji: Ostojić u centru pažnje, vicešampion Južne Amerike se spasao na penal lutriji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 00:48

Peru boljim izvođenjem jedanaesteraca odlazi u polifnale Kopa Amerika - 3:3 (2:1), penalima 4:3

Šest golova, preokret, dva crvena kartona i kao šlag na tortu - penali. Nismo previše očekivali od njih, ali su nam Peru i Paragvaj priredili pravi fudbalski spektakl u četvrtfinalu Kopa Amerike u Gojaniji. Na kraju, tako je posle svega i bilo najpravednije, sve rešeno izvođenjem jedanaesteraca, gde je precizniji (ili bolje reći manje neprecizan) bio aktuelni vicešampion Južne Amerike, Peru - 3:3 (2:1), penalima 4:3.

Zabavu su u prvom poluvremenu priredili nekadašnji fudbaleri Milana, Đanluka Lapadula i Gustavo Gomez. Napadač Perua jer je golovima sredinom i krajem prvog dela preokrenuo rezultat i ostavio Paragvajce bez vođstva, u koje ih je na startu meča doveo upravo Gomez, a kapiten Albirohe, jer je uz pogodak, zaradio isključenje pred sam odlazak na odmor. Mada, i pored brojnih dešavanja pred oba gola, glavni sudija Esteban Ostojić uspeo je da se svojim odlukama nađe u centru pažnje, što za arbitra, posebno u ovakvoj utakmici, nije pohvalno. Prvo zbog po mnogima spornog drugog žutog kartona, koji je dodelio Gomezu, a potom i pošto je u nadoknadi prvog dela prekinuo otvorenu kontru iz koje je Paragvaja lako mogao do šanse.

Izabrane vesti

Međutim, nije to poremetilo selekciju Eduarda Berica. Iako brojčano slabija, Albiroha je već u 54. minutu ponovo stigla do izjednačenja i uspešno odolevala naletima finaliste Kopa Amerika iz 2019. godine, sve dok jedan udarac Jošimara Jotuna sa distance nije promenio pravac i završio iza Silvinih leđa.

I pitanje je kako bi se meč završio da ubrzo potom krilni fudbaler Perua nije zaradio drugi žuti karton. Paragvajci su osetili ranjivost rivala i krenuli po novo, drugo izjednačenje i - uspeli. U poslednjem minutu. Duga Silvina lopta, gužva u šesnaestercu, rezervista Samudio se najbolje snašao, vratio do još jednog igrača koji je ušao sa klupe, Avalosa, a ovaj bio precizan sa pet metara i zakazao penal lutriju.

Po načinu na koji su ih izvodili, reklo bi se da ih nisu ni pripremali pred meč. Nisu blistali ni jedni ni drugi, velikih promašaja bilo je na obe strane, neki slabo izvedeni udarci nekako su i završili u golu, ali su za nijasnu precizniji bili Peruanci, pa će u polufinalu protiv pobednika duela Brazil - Čile pokušati da ponove uspeh sa prošlog turnira.

KOPA AMERIKA – ČETVRTFINALE

Petak

Peru - Paragvaj 3:3 (2:1) 4:3 posle penala

/Lapadula 21, 40, Jotun 80 - Gomez 11, Alonso 54, Avalos 90/

Subota

02.00: (1,38) Brazil (4,60) Čile (9,00)

23.55: (2,50) Urugvaj (3,00) Kolumbija (3,10)

Nedelja

03.00: (1,50) Argentina (4,00) Ekvador (7,50)


***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa Amerika 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara