Luka Jović (©Reuters)
Luka Jović (©Reuters)

Luka Jović kao primer Edenu Azaru i Geretu Bejlu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.12.21. | 12:51

Čvrst na lopti, siguran pas... Konačno pohvale za srpskog reprezentativca u Realu

Najveći klub na svetu, pritisak koji ne može da se meri uobičajenim aparatima. Mnoge je samleo, činilo se da će možda i Luku Jovića, ali 23-godišnji momak iz Batara odbija da se preda. I posle uverljivih partija protiv Real Sosijedada i Intera konačno je dočekao da ga španski mediji – pohvale.

Dao im je Luka i povoda. Prvo asistencija za Vinisijusa i gol za pečatiranu pobedu protiv Real Sosijedada u meču koji bi – ako bude potvrđen trijumfom u nedeljnom derbiju sa Atletikom – mogao da znači da se titula vraća na belu stranu Madrida. Protiv Intera nije imao tako konkretan učinak, ali je obavio sve što je do njega. U 36. minutu bio za malo neprecizan, u 55. dobro zagrejao dlanove Samiru Handanoviću udarcem iz ugla. Pride se nudio, nosio protivnčke štopere na leđima, odlagao loptu levo i desno.

Izabrane vesti

Došao je da preuzme ulogu Benzeme, ali nikad nije ostavio utisak da to i može. Ali sa samopouzdanjem stečenim u subotu, protiv Intera je umeo da se kreće kao kvalitetna devetka. Primao je lopte iz pozadine, saigračima davao vreme da krenu napred, otvarao prostor pasovima, a pride gledao na gol čim bi stekao uslove“, napisala je Marka u tekstu zanimljivog naslova.

Jović pokazao Bejlu i Azaru da je u Realu sve moguće“.

I zaista jeste. Pre utakmice sa Sosijedadom Luka Jović je odigrao samo 81 minut za celu ovu sezonu. Poslednji gol za Real dao je pre 664 dana. A ni ta dva nisu bila posebno važna. Peti u pobedi nad Leganesom od 5:0. Četvrti u pobedi nad Osasunom od 4:1. Klizio je u zaborav i činilo se da je samo pitanje trenutka kada će ga Real proslediti nekom drugom klubu kako bi makar smanjio ogroman novac izdvojen za Jovića.

U istoriji Reala, samo su Zinedin Zidan, Kaka, Kristijano Ronaldo, Geret Bejl, Hames Rodrigez i Eden Azar koštali više od Jovića, a nikoga navijači nisu čekali kao Luku. I već su izgubili poverenje, pa je, kada je protiv Sosijedada ulazio na teren umesto Karima Benzeme, bivši Realov igrač Alvaro Benito, sada jedan od najcenjenijih fudbalskih analitičara Španije, u TV prenosu rekao.

Razlika u kvalitetu između igrača koji su na terenu i onih na klupi je gigantska“.

Nije slučajno to rekao. Kad se bira startnih 11 Kraljevskog kluba suštinski je jedina dilema – Rodrigo ili Marko Asensio. Deseterac je zakucan u prvoj postavi. Luka Jović na klupi. Istina, ni sam sebi nije olakšao situaciju. Prvo povreda, pa kovid, pa prekršeni bezbednosni protokoli u Srbiji... Kako je to El Pais napisao...

Ko bi dođavola uložio evrocent na okladu da će Jović da na jedno veče bude Benzema?“.

21.00: (3,15) Salcburg (3,30) Sevilja (2,45)

Karlo Ančeloti je uložio. Protiv Sosijedada uloga junaka. Protiv Intera 88 odsto tačnih pasova i pohvale celokupne javnosti. I Realov šef struke je pohvalio Jovića rekavši da je odigrao dobro i da će igrati i u gradskom derbiju sa Atletikom ako Benzema ne bude spreman. Po svemu sudeći Francuz će ipak početi od prvog minuta, ali Luka Jović opet figurira kao realna opcija kad se priča o Realovom timu.

Nije mu bilo lako ove sezone, ali se trudimo da mu podignemo samopouzdanje, da bude strpljiv i sačeka svoj trenutak. Pokazao je da možemo da računamo na njega“, rekao je Luka Modrić.

Ančeloti isto priča, u navijačima se opet probudila vera u Jovićeve kvalitete. Samo, treba znati – Real je to. Juče ne postoji.


tagovi

Luka Jović

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara