Luka Jović konačno postaje starter, Hiter menja formaciju i spaja Srbina i Portugalca

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 18:10

Srpski napadač u tandemu sa Andreom Silvom protiv Union Berlina

Sve je krenulo na najbolji mogući način. Luka Jović je postigao tri gola na prve tri utakmice po povratku u Bundesligu, ali je onda ušao u seriju od čak sedam mečeva u kojima nije zatresao protivničku mrežu. Činjenica je i da nije imao dovoljno ukazanog vremena. Osam od deset mečeva u Ajntrahtu ovog proleća je počinjao sa klupe za rezervne igrače, pa je tako prosečno na terenu boravio po 34 minuta. Premalo za neki preterano ozbiljan učinak.

Ipak, lokalni mediji u Frankfurtu najavljuju da će se srpski reprezentativac narednog vikenda protiv Union Berlina (subota, 15.30) konačno naći u startnih 11 kod Adija Hitera. Strateg Ajntrahta je u dobroj meri primoran na promene u timu, s obzirom da je Amin Junes suspendovan zbog kartona, a Erik Durm povređen, tako će poziciju morati da menja i Daiči Kamada.

Izabrane vesti

U trenutku kada su svi spremni, Ajntraht igra u formaciji 3-4-2-1. Iza Silve se nalaze Kamada i Junes, pa će Hiter promeniti sistem u 3-5-2. Kamada će na desni bok umesto Durma, a upražnjeno mesto u navali zauzeće Jović.

(1,85) AJNTRAHT (3,50) UNION BERLIN (4,40)

Andre Silva nije zatresao mrežu na poslednja dva meča, pa se čini da mu je neophodno da dobije adekvatnu podršku u samom špicu napada. Hiteru je cilj da obojicu napadača dovede u situaciju da konstatno postižu golove, što je i nagovestio da će učiniti nedavnom izjavom.

"Ako želimo da postignemo nešto veliko, moramo obojicu da dovedemo u pravu formu, tako da mogu da odlučuju mečeve", rekao je Hiter.

Mediji u Frankfurtu napominju i da čelnici Real Madrida sa umerenom zabrinutošću prate trenutnu Jovićevu situaciju, pa je i Kraljevskom klubu u interesu da se srpski golgeter što pre vrati u golgetersku formu. To bi naravno bilo od ogromne koristi i za Ajntraht, koji je ušao u ozbiljnu bitku za plasman u Ligu šampiona i da bi izdržao taj ritam, neophodno je da Hiter izvuče maksimum iz svih raspoloživih igrača u sastavu.

Joviću bi od ogromne pomoći u povratku u pravi ritam mogao da bude i fantastični Filip Kostić. Fantastični Kragujevčanin blista ovog proleća. Od početka januara postigao je tri gola i zabeležio deset asistencija u Bundesligi, a dobro je poznato na koji je način sarađivao sa Jovićem u sezoni 2018/2019. kada je srpski napadač postigao 27 golova za Ajntraht i praktično primorao Real Madrid da ga dovede u svoje redove.

Jović i Silva su ovog proleća igrali zajedno u tandemu od starta samo u meču protiv Štutgarta (1:1), ali će prvi put zaigrati zajedno u formaciji 3-5-2, gde se očekuje da bi mogli da budu znatno produktivniji.


tagovi

Luka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara