Romelu Lukaku (©Reuters)
Romelu Lukaku (©Reuters)

Lukaku mirotvorac u zavađenoj svlačionici Belgije

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.11.22. | 04:28

Snažni napadač pokušava da spasi što se spasiti može...

Svlačionica Belgije se ovih dana u Kataru pretvorila u pravo bure baruta. Spletke, zavade, tenzija, bes, svađe, upiranje prstom, kritike javnosti... Sve se skupilo i obrušilo na reprezentaciju Belgije koja je dan pred odlučujući meč sa Hrvatskom nadomak eliminacije sa Mundijala već u grupnoj fazi.

Zla krv pokvarila je Crvene đavole koji su pre četiri godine u Rusiji bili pravi hit i verovalo se da bi u Kataru mogli da dostignu vrhunac. Ispostavilo se da je taj vrhunac odavno prošao, što se negde predosetilo još posle elimiacije od Italije u četvrtfinalu Eura.

Izabrane vesti

Četvrtak, 16.00: (2,75) Hrvatska (3,30) Belgija (2,80)

Dok Kevin de Brujne, Jan Vertongen, Eden Azar i Tibo Kurtoa preko medija pokušavaju da budu najpametniji, Romelu Lukaku je jedini shvatio onu šablonsku, ali opet toliko tačnu priču, da problemi moraju da se rešavaju unutar porodice. Belgijski mediji pišu, a Ekip potvrđuje da je snažni napadač jedini preuzeo ulogu medijatora, odnosno mirotvorca u svlačionici Belgije, pokušavajući da spase što se spasiti može.

Piše se da je Lukaku uskočio da razdvoji De Brujnea i Azara u fizičkom sukobu o kojem se toliko šuška, te da je na sebe preuzeo najodgovorniju ulogu, da pomiri igrače kako bi se protiv Hrvatske u četvrtak odigralo za čast i obraz, ujedno i prolaz u osminu finala posle razočaravajućeg poraza od Maroka.

Lukaku, opet, nije ostvario značajan uticaj na igru Belgije pošto se još nije u potpunosti oporavio od povrede zadnje lože. Zaigrao je malo protiv Maroka, ali za devet minuta nije uspeo da uradi ništa značajno.

Ako bude uspeo ponovo da ujedini ekipu, biće to možda i njegov najveći doprinos s obzirom da je igrački daleko od top forme...

Interesantno, na nalozima društvenih mreža reprezentacije Belgije idu video klipovi sa temom "dobre vibracije"...



tagovi

Romelu LukakuKatar2022Fudbalska reprezentacija Belgije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara