Kristijano Ronaldo (©Star sport)
Kristijano Ronaldo (©Star sport)

Luksemburg će platiti ceh

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.03.21. | 08:46

Kristijano Ronaldo i Portugalija besni posle beogradskih 2:2 večeras gostuju Velikom vojvodstvu u sklopu 3. kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Koliko se prašine diglo oko nepriznatog gola Kristijana Ronalda protiv Srbije, gotovo da nema dileme da će UEFA veoma brzo da se iskupi Portugalcima. Odnosno, Ronaldu, koji je očigledno sve nervozniji kako se bliži rušenju rekorda legendarnog Iranca Alija Daeija, najefikasnijeg igrača u istoriji reprezentativnog fudbala sa 109 pogodaka. As Juventusa je na koti 102 i večeras ima priliku da na gostovanju Luksemburgu, u sklopu 3. kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, uveća saldo (20.45).

Portugalija oseća razočaranje odlazeći na svoju treću utakmicu u borbi za mesto u Kataru. Evropski prvaci remizirali su na gostovanju Srbiji 2:2, pošto su imali dva gola prednosti na velikom odmoru, i sada su na deobi prvog mesta sa Orlovima. Luksemburg je zabeležio iznenađujuću pobedu u gostima Republici Irskoj i popeo se na treće mesto sa tri boda. Domaćinima će ovo biti druga utakmica u kvalifikacijama, a stečenim samopuzdanjem posle slavlja u Dablinu sigurno će verovati u još jedan veliki skalp.

Izabrane vesti

20.45: (14,0) Luksemburg (6,75) Portugalija (1,20)

Da bi do njega došli, puleni selektora Luka Holca će moracti da poboljšaju realizaciju, pošto nisu uspeli da postignu gol u tri od prethodnih pet mečeva. Poslednji put kada je Portugalija izgubila utakmicu, dva puta je vadila loptu iz mreže, dok Luksemburg nije uspeo da postigne više od jednog gola na proteklih pet mečeva.

Ipak, bili su Crveni lavovi čvrsti u defanzivi, primivši više od jednog pogotka u samo tri od poslednjih 10 mečeva, i neophodno je da bude na još višem nivou kako bi imao čemu da se nada protiv selekcije kontinentalnog vladara. Pride, Luksemburg je pobedio samo u jednom na devet minulih domaćinstava.

U prethodnim kvalifikacijama Crveni lavovi su remizirali sa Francuskom u Parizu, ali u utakmici koja je usledila odmah posle toga su svirepo stradali od Švedske sa čak 8:0. Prošli put kada su se sastajali sa Portugalijom doživeli su dva poraza u bitkama za mesto na Evropskom prvenstvu 2021. kombinovanim rezultatom 5:0.

-----------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-----------

Portugalija je neporažena u poslednja tri meča i ima samo jedan poraz u prethodnih 12. Još će je boleti remi sa Srbijom, ali to neće pomoći izabranicima Fernanda Santosa, koji nisu blistali u uvodnom delu kvalifikacija. Posle halabuke u Beogradu, kada dva gola Dioga Žote nisu bila dovoljna za pobedu Navigatora, i prethodno minimalnog trijumfa na gostovanju Azerbejdžanu, aktuelnim prvacima Evrope i Lige nacija neophodno je dobro izdanje u Luksemburgu kako bi se uspravili i opravdali status nosioca Grupe A. Večerašnji duel predstavlja savršenu priliku za Portugalce da pokažu svoj autoritet.

Tradicija je na strani selekcije sa Pirinejskog poluostrva, koja je slavila u poslednjih 10 susreta sa Luksemburgom postigavši 34 gola i primivši samo jedan, a jedina pobeda domaćina u ovom dvoboju desila se tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 1962. godine kada su trijumfovali sa 4: 2, oktobra 1961.


tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvoreprezentacija Portugalareprezentacija LuksemburgaKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara